Despre cum să te faci util în fața poetului

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
- note sărite -

Poeții sunt niște oameni nesuferiți. Urâți-i, așadar, și nu vă încredeți! Doar din când în când prefaceți-vă puțin că-i iubiți. Viața lor depinde de asta.

Proză: 

Comentarii

scrântit dar conştient

Poeţii sunt foooarte nesuferiţi, poetesele imprevizibile. Ce ne mai rămâne, Călin? Să fim iubiţi.
O notă destul de calmă aş spune dacă nu aş fi sărită.
Plăcutu la cititoriu.

Silvia

scrântit

Da, Silvia, destul de calmă și rânjită... Nu-mi dau seama ce e mai bine să fii, poetesă ori muză, dar mă întreb, dacă poeții au muze, oare poetesele au muzi?

Genius of the Crowd

Buko spune că dacă e să fie mulţimea genială la ceva atunci e genială în ură. ca norul de lăcuste. ca strechea. ca o cucută. asta apropo de nesuferiţi. în altă parte, acelaşi Buko, împuşcă la grămadă o demonstraţie care urla love, love, love!... în numele lipsei de dragoste, spune el şi al dreptului lui fundamental de a nu iubi. ambele atitudini frizează demenţa, e clar. toată treaba e că aceea a lui Buko e cu stail. pe scurt, Căline, ce spui tu aici are stil şi finesse...:)
felicitări om bun!

Muștiucul de trompetă și banda de cartușe

Eu tocmai vin de la textul tău infrarealist...

Dacă zici că ăsta are ”stail” (în de acum cunoscuta ta englezomanie fonetică) pun muștiucul la trompetă și poate mai sar câteva note. Buko să-și pregătească o bandă nouă de cartușe.

posibil ca poetii sa aiba

posibil ca poetii sa aiba nevoie de dragoste doar pentru a trai acele momente in care indragostiti sa poata declara dragostea ca fiind insuficienta... si de aici incolo nesuferiti pana la omenie!

Interesant citat. Si frumos

Interesant citat. Si frumos si comentariul lui Skylander. Ura celorlalti este un sentiment durabil, dragostea celorlalti este un moft. Dependent de dragostea celorlalti, nu vei ajunge niciodata sa te ridici deasupra lor, hranindu-te insa cu ura lor, iti vor creste aripi. Poetul este un geniu pustiu. O meduza a creatiei. Are poetul insa o dragoste pe care nu i-o poate lua nimeni si care face cat toata ura sau indiferenta lumii. Dragostea de sine, si prin sine, dragostea celui care l-a creat.