Secunda luminii

imaginea utilizatorului Ela
apa Domnului

Experiment literar: 

Comentarii

Remarc aici textul și mai puțin realizarea vizuală (sau poate monitorul meu e de vină). Finalul reușit: "să nu vibreze moartea...", precum și subtitlul ("apa Domnului").

Mulțumesc, Alma. La mine vizuala este un peisaj lacustru, aproape bacovian, de un verde în ceață, abia întrezărindu-se luminile în zare. Ceea ce conține mesajul pascal, transmis de mine prin câteva versuri, sâmbătă, scris într-un galben ce s-a dorit cât mai aproape de galbenul-lumină, așezat în cruce. Într-o zi, poate vei vedea cum este. Poate dacă scrisul ar fi fost plasat altfel, nu ar mai fi avut același sens. E varianta care mi s-a părut cea mai potrivită în sâmbăta mare.

Poezie superbissimă, realizare vizuală de excepție. Acest galben pe albastru-verzui, aproape amestecate și estompate, coborând de la linia orizontului în ... adânc, pe lângă celelalte luminițe din departe, reflectate și ele la rându-le, toate pe rând... E un text perfect susținut prin așezarea sa în imagine. Mhm, e o nouă artă asta, uite, născută pe internet, acum sub ochii noștri. Vedeți? Virgil, ai adus pe Hermeneia ceva original... Eu așa zic. Asta ca să vezi că luăm lucrurile în serios.

Mulțumesc, Călin, ai perceput bine și nuanțele și spațio-timpul, și reflecția, și reflectarea. Deși sub preamultul cuvintelor uneori eu mă aștern în secunde. Simplu, să pot păși mai departe.