Alt fel de iubire

imaginea utilizatorului Sword

Îmi amintesc de un moment anume, de clipa aceea când m-ai privit în ochi și ai spus, cu capul plecat ușor, într-o parte: „eu nu pot să plâng”, și ai zâmbit. Dar aveai în ochii aceia atât de luminoși o ceață albastră și am știut atunci că tu plângi cand te doare, dar plângi altfel. Și ți-am simțit durerea tăcută, și m-a durut și pe mine.
Porumbelul acesta e alb și se plimbă prin fața mea parcă vrând să-mi atragă atenția cu orice preț. Mai fâlfâie aripile, dar nu zboară. Nu pleacă de lângă mine. Din când în când mă privește așa, din mers.
Eu am ochii împăienjeniți de dragoste. Și sufletul meu plânge. Atât de mult și puternic iubesc încât doare.
Porumbelul mi s-a așezat pe umăr. Cu penele mă mângâie ușor. El știe, și floarea aceea roșie știe, și copacul acesta, ce m-acoperă cu umbra sa, știe.
Tu soră a sufletului meu, din inerție trăim, dar din iubire existăm. Tu ai ochii albaștri, eu am ochii căprui. Tu ești cer, eu pământ. Împreună suntem univers. Și nu plângem niciodată, am îneca lumea.

Proză: 

Comentarii

Aceeași observație, Diana: acestea nu sunt povestiri, note mai curând, ori jurnal.

Și, desigur, acum am observat: "altfel de". Eu asa stiam ca este corect...

era și este o accentuare a faptului că este alt fel de mâncare. asta se halește direct cu polonicu' și se înghite fără ca papilele gustative să apuce să intre la idei. :))))

despre altfel si alt fel de : ALTFEL este Adverb (cu sensul “prin urmare” , “va sa zica”, “altminteri” ) se scrie "un altfel de" cand e locutiune adverbiala (cu sensul “de alta natura”) se scrie "un alt fel de" cand e Adjectiv + substantiv (cu sensul “alta specie, categorie, soi”) in acest text, este corect scris un alt fel de intrucit are sensul de alt soi de dragoste, spre exemplu. Asa se motiveaza, draga Diana Cornea, nu in felul in care te-ai exprimat "asta se halește direct cu polonicu' și se înghite fără ca papilele gustative să apuce să intre la idei. :))))"

Dragele mele, eu am spus că așa am învățat. Și uite ce am găsit și online, pt că, din păcate, la altceva nu am acces acum: "ÁLTFEL adv. 1. În alt chip; altcum, altcumva, altminteri. ♢ Loc. adj. Altfel de = de altă natură, de alt soi. ♢ Dealtfel = însă; cu toate acestea. 2. Dacă nu..., în caz contrar. – Alt + fel. Sursa: DEX '98 | Trimisă de ana_zecheru, 8 Jan 2003 | Greșeală de tipar . Deci, este locuțiune adjectivală, exact cu sensul dorit de către Diana, și chiar este compusă din "alt" și "fel". Doar că se scrie împreunat. "Alt fel (soi) de struguri nu am mâncat", sau "alt fel de mâncare nu am primit" nu este același lucru cu "altfel de mâncare nu-mi place" sau "alt fel de iubire". Prin urmare, Diana, eu ți-am înțeles explicația, așa șugubeață cum este ea, dar cred doar că e trasă de păr și că nu ai vrut să spui "un alt soi de iubire"... Poate mă înșel, important este să știi tu, în cele din urmă, nu-i nici un capăt de țară. Și mulțumesc pentru că ai schimbat încadrarea.

șugubeață, of, îmi fusese teamă că o să zici că sunt ironică și chiar șugubeață mi-am dorit să fiu (sau pe undeva prin acea zonă). mă bucur că am fost percepută corect. din păcate chiar nu am o școală a literelor, altă facultate a fost terminată, așa că, dacă mă prindeți cu greșeli, vă rog să mă încondeiați cu roșu. vă mulțumesc de trecere și vă mai aștept!

zambesc intr-un fel anume, Diana, cand afirmi senin ceva de genul "din păcate chiar nu am o școală a literelor, altă facultate a fost terminată"... notiunile gramaticale mentionate se invata in scoala generala. dar totul e ok cand se termina cu bine.

Adele, corectează textul, fii atentă mai întâi la virgule, sunt cam multe. De ex nu se pune virgulă înainte și tu pui frecvent. -pe al doilea rând " aceeia"- corect "ochii aceia", -în penultimul- "albaștrii" -corect "albaștri", cu un singur i. Altfel, remarc aceeași atmosferă caldă, plăcută, prea încărcată de patetism aici, din păcate.

mulțumesc, am modificat! din păcate Aranca, n-am fost pro gramatică și sunt conștientă că nu este o scuză dar de străduit un pic m-am străduit. ai dreptate să zâmbești "într-un fel anume"...mie mi-e - nu știu dacă rușine nu este exagerat spus, dar cam pe-acolo mă situez, chiar nu credeam că am atâtea greșeli... și da Ioana, este un pic prea tristă povestea, patetică...n-am privit-o așa, dar acum dacă mă uit...

.. trecînd peste amănuntele gramaticale, remarc mesajul sincer, puternic, frumos. Există un potențial deosebit și merită o mică încurajare.

Naan Lea are dreptate, meriți o încurajare pentru un text bine scris, chiar dacă e patetic, prea romantic pentru zilele noastre, însă eu remarc un text bun, cu obiectivitate. Ai atins rafinamentul afectiv al lui Rabindranath Tagore și efuziunile temperamentale ale lui Exupery, inclusiv delicatețea, pasul de înger. Ps: verifică, te rog, n-ai corectat bine. Corect: clipa aceea ochii aceia

Younger Sister, te atentionez ca scopul "penitei de aur" nu este incurajarea nimanui. Este un mod de evidentiere si, daca pot spune asa, recompensare a unui text care se remarca prin calitati deosebite. Calitati care trebuiesc explicate eventual prin comentariul justificativ

A fost părerea mea despre acest text, că există un potențial deosebit, chiar dacă mai poate fi lucrat. Totul este perfectibil nu-i așa? Crede-mă că am înțeles pe deplin scopul peniței și nu am făcut niciodată abuz. Dacă mie, ca lector mi-a plăcut un text și am găsit de cuviință, l-am evidențiat, ca și cum aș fi aplaudat. De ce? Pentru ca artistul să nu aibă impresia că se desfășoară într-o sală goală. Acum, eu nu vreau să forțez în nici un fel nota, dar mie îmi cereți să justific fiecare gest, pentru fiecare peniță am de dat cîte două extemporale, de ce nu pretinzi aceasta de la toată lumea, inclusiv de la cei care au o responsabilitate mult mai mare?

Younger Sister, regulamentul se aplică tuturor în egală măsură, iar ceea ce nu vezi nu înseamnă că nu există neaparat (deși unele chestii se văd, dacă dorești). Dar pentru că nu dorim astfel de discuții aici, te voi ruga încă o dată să îți setezi standardele mai sus și să fii mai atentă și mai justificativă în recomandările pe care le faci (ne-ai spus chiar tu că ai acordat peniță pentru că "ți-a plăcut"), pentru că o peniță nu este un mijloc de a ne spune simplu "mie mi-a plăcut", ci este o recomandare făcută și celorlalți de a intra să citească, iar aceasta impune o responsabilitate, pe care sperăm se ne-o asumăm cu toții, făra a fi nevoie de intervenții ca acestea.

eu vă mulțumesc, am mai corectat, n-am fost atentă, graba asta... mulțumesc pentru penița de "încurajare", sper să mă ridic la nivelul vostru cât de curând și să beneficiez de penițe pe merit, adică "calitate".