Simțire

imaginea utilizatorului Vollmond

Văd cete oarbe ce se zbat
Din trecut în nefiintă,
Văd ochi de gheață ce străbat
Trupu-mi cufundat în neputință
Nu cer compasiune sau respect
Impun doar indiferență...

Aud plângeri neluate-n seamă
Cu stropi de ură presărate,
Aud tăceri sculptate-n cramă
În culori de lacrimi dispersate,
Să nu mă crezi deloc o dramă
Născută din priviri înfiorate.

Îți stau in cale, la fiecare pas,
Îți deranjez existența, sau ce-a mai rămas,
Îți sunt ca un ghimpe, în care calci
Îți sunt stresant, "Tu să taci!!!"
Îți dau ce am, ce-a mai rămas din mine,
Îți fac cadou bucăți de viață, distruse destine...
Lipeste-le tu dacă poți, cu a ta orbire.

Comentarii

Poezia cu rimă impune niște reguli. Atenție la prozodie! Imaginează-ți că reciți cu voce tare în fața unui public. E un exercițiu bun pentru a-ți descoperi anumite unități metrice incomplete. Cred că repetiția "Îți" din final e redundantă. Ai putea să folosești semnele diacritice? Mulțumesc! Bine ai venit Vollmond!

Multumesc de primire... Stiu ca mai toate regulile mele la capitolul poezie cu rima sunt inca in stadiul de "raw"... Tin sa precizez ca mai toate scrierile mele apar in momente...mai putin agreabile si nu vreau a intra in detalii...de aici si "schiopatarile mele metrice"... Cat despre diacritice...nu stiu sa-mi setez functiile de la tastatura pt ele...daca aceasta este o problema de obligativitate in politica site-ului atunci imi cer scuze...si pe viitor voi cauta a-mi seta tastatura corespunzator...

Te rog să editezi textul și să introduci diacriticele în text. Faptul că nu știi să „setezi” calculatorul nu este o scuză. Atunci cînd te-ai înscris pe Hermeneia ai subscris la respecatarea Regulamentului. El nu este facultativ ci obligatoriu.

vad in textele tale multa ura pentru aproapele nostru. nu e prea crestineste (ioi, suna ca spusa de predicatorul vreunei secte) cîteodata privesti lumea, restul, cu indiferenta, incerci s-o ignori, alte ori te vad foarte implicat, inversunat, gata s-o strivesti ca pe o boaba de muștar

Ura reprezinta atitudinea ce elimina orice slabiciune, prin definitie...insa indiferenta te situeaza undeva putin mai sus...Sa aluneci de sus in jos e foarte usor...mi se intampla deseori si "ma urasc" perntru asta... Deci in principiu, da...textele se incearca a fi o manifestare de acest gen dragul meu coleg Matei.