Naufragiu?!

imaginea utilizatorului marinela_p
***

Barca s-a'ncărcat de glume
crăcănate și cu moț,
ziua c-un bilet în băț,
e pe mal, pe un tăciune!
*
Ard în casă doi 'curcani',
n-are treabă gospodarul!
e la 'baltă' gospodarul,
cu doi 'câini' și doi golani!
*
Vâjâială mare-n târg!
Ia cocoșul, na cocoșul,
strigă-n gura mare moșul:
îl dau gratis că e-n pârg!

Comentarii

In rpimul rand ar fi frumos si indicat ca cineva sa faca un "resize" la fotografie, din motive evidente. Apoi, legat de cele trei strofe, trecand peste acea tenta umoristica, din punct de vedere al constructiei sunt destul de slabe. De ce ? Pai folositi ca rima pentru "gospodarul" chiar ..."gospodarul", "cu curcani" cacofonie foarte evidenta... In rest foarte evidenta, nici o subtilitatea, nimic... Mai incercati ! Spor! Ialin

hialin , mulțumit?! mersi de trecere.

marinela, responsabilitatea de a-ti modifica dimensiunile fotografiei din profil este a ta

Am avut o iubita din Slatina care nu scria poezie dar, contrar asteptarilor, facea niste papanasi super. Sa nu ma intrebati de poezie ca eu unul nu o vad pe aici. Am zis doar sa fiu un tip dragut si sa fac conversatie.

Pe-aici conversația se face referitor la text, indiferent dacă este sau nu poezie. Altfel, de chat ne ferim. Chiar e contraindicat, la fel ca și referirile adresa celui care postează. Nu-i cazul să fii drăguț, Rafael, dar politicos, da. Marinela, realitatea este că textul acesta este extrem de slab și cu greu se poate încadra în poezie. Nu orice versificație cu poantă se numește poezie. Nu aduci nimic nou ca idee (ba e chiar prăfuită), rima este facilă și imperfectă, ritmul nu prea se mai folosește nici măcar în satiră (e prea săltăreț), iar cuvintele puse între '...' aduc și mai mare deserviciu textului. Sper să nu consideri această critică drept motiv să îți retragi textul, nu încurajăm asta pe hermeneia și m-am gândit că este mai bine să știi acest lucru; doream doar să îți atrag atenția că poți să fii chiar tu mai exigentă cu tine însăți, am încredere că o astfel de atitudine îți poate aduce numai bine.

Draga mea, Sapphire, mulțumesc pentru vizita constructivă. E adevărat că am fost tentată să șterg grupajul, văzând că n-am fost prea pe înțeles, dar anii pierduți cu această plăcere de a scrie ce am de spus, m-au făcut să mă abțin, în speranța că aceia pentru care au fost scrise aceste versuri, atât de facile precum zici, se vor simți cu 'musca pe căciulă' și le vor înțelege și vor face retușuri în comportament, în acțiuni. O viață avem și trebuie să nu uităm niciodată că ne-a fost dată nu numai pentru noi, că trebuie să nu fim egoiști! să nu ne luăm după 'etichete' dăruite,... Vă aștept cu drag, să-mi treceți 'pragul' inimii.