Gâdilat de gâde

imaginea utilizatorului Gebeleizis
Dihănii de gânduri

Te-ntuneci, gâdilat de gâde
La ceasuri veștede de seară
Când chiar și moartea hâdă râde
Cu coasa pusă subțioară.

Călăul vine, zâmbind dulce,
Cu luna strălucind în spate,
În brațele-i vânjoase-aduce
Buchet de flori înmiresmate.

Cu mână sigură, ușoară,
Te pregătește de plecare,
La ceasuri veștede de seară
Când luna palidă răsare.

Comentarii

dihăniile de gânduri nu miros a flori veștede... miros a foc, focul a ce miroase?a viata. deci, e molcuță strofa a doua, a treia e doar rima insa titlul parerea mea e ca merita un text mai bun. revina asupra ideii si nu tine gandul in locul stramt al versificatiei rimate ci lasa dihania sa alerge nestingherita pana gadele o ajunge gafaind si-i spune...bine, shehereyadă, azi ti-ai spus povestea..te mai las până maine... in concluzie, prelucrează-l

"Călăul vine, zâmbind dulce" hai ca e tare :)) de-a rîsu plînsu =)) mi-l si imaginez pe gîdele tau. un adevarat chirurg, "Cu mână sigură, ușoară". interesanta si atmosfera ;) apropo, ma bucur sa mai fiu si muz ;))

Văd că Matei și Katya trag de mine în direcții opuse... Ba nu-i rima bună, ba e bine pe post de muz(oi). Adevartu-i că de la Matei inspiratu-m-am. Senryu bun scrise mai deunăzi și voit-am să lărgescu întrucâtva acea istorie... Și să-mi încerc puterile cu un clasic stil de poezie...

ritmicitatea textului e aparte: "Te-ntuneci, gâdilat de gâde La ceasuri veștede de seară Când chiar și moartea hâdă râde Cu coasa pusă subțioară." dar câți își citesc poemele cu voce tare? un exercițiu plăcut de dicție și nu numai atât. "luna străucind" sau "luna strălucind" ?

A fost o încercare de a scrie ceva în stil clasic... Prima strofă a fost puțin modificată (sper eu, îmbunătățită) de la primele comentarii. Am corectat greșeala de scriere (am nimerit cam des pe lângă taste în ultima vreme și acesta nu e un lucru de laudă). Mulțumesc mult, Marina, pentru comentariu și corectură.