prăbuşire

imaginea utilizatorului Daniel Dăian

se prăbuşeşte liniştea în adâncul urechilor
până la ultimul strop

şi dacă aş fi un alt capăt din trupul tău
ce ai putea să găseşti
într-o palmă peticită de atâta alergătură

ne suntem astăzi şi este suficient
poate ne prinde şi ora douăsprezece împreunaţi
dar nu bag mâna în foc că o să-mi deosebeşti chipul
de lungimea nopţii

ţine-mă în minte
cu toate braţele roase de guri
latră-mă
ţipă-mă
zdrobeşte-mi glasul în pumni
până nu mai rămâne nimic
din urletul meu

Comentarii

"se prăbuşeşte liniştea în adâncul urechilor" - e cumva

"se prăbuşeşte liniştea în adâncul urechilor" - e cumva tautologic; predictibil.

"poate ne prinde şi ora doisprezece" - ora douăsprezece...

"dar nu bag mâna în foc" - un cred că mai trebuie să zic ceva.

"o să-mi deosebeşti chipul
de lungimea nopţii" - asta mi-a plăcut, doar că aş fi spus firesc: "o să mă deosebeşti de lungimea nopţii"

Şi o ultimă observaţie cu care ar fi trebui să încep: exagerat de multă anatomie: urechi, trup, palmă, mână, chip, braţe, guri, pumni. Nu crezi?

D-le Dălan, în primul rând, nu mi-aduc aminte să fi

D-le Dălan, în primul rând, nu mi-aduc aminte să fi băut împreună. Aşadar, lăsaţi apelativele miştocăreşti la intrare. Intervenţia mea era una pe text şi, mai voalat, e drept, vă atrăgeam atenţia să schimbaţi câte ceva prin poezică, pentru a nu fi trimisa la şantier. Cu alte vorbe, am mizat pe fineţe. Şi am pierdut.

Numeralul se acordă în gen cu substantivul determinat. Vă rog să corectaţi aici: "poate ne prinde şi ora doisprezece"!

În rest, vizavi de pumni, palme, şuturi şi alte scăfârlii anatomice, vă priveşte. Nu ştiu cine are de pierdut dacă textul e perceput ca o bătaie pentru un loc de parcare.
Aaaa, aerul ăsta de metafizician căzut în butoiul logosului anamnezei lui Seneca suferind de pojar (v-a plăcut asta?) nu vă prea prinde. Uneori, subtilitatea filosofică ori a integrării în nara lui Dumnezeu se confundă până la identitate cu retorismul frunzei de câine, după citirea cărţii de telefon.

Domnule intervenţiile domniei voastre sunt extrem de

Domnule intervenţiile domniei voastre sunt extrem de răutăcioase şi deloc la obiect...uzitaţi expresionismul modernist de concepţie stradală...nu sunt impresionat...iar cele câteva steluţe la activ nu vă conferă dreptul unui aşa limbaj colorat. Prin urmare am să vă spun atât...am urmărit scriitura domniei voastre în detaliu si în afara scabrosului nu ieţiţi cu nimic în evidenţă stimate domnule. Iar acest mesaj este ultimul pe care cu greu îmi permit să îl aştern în acest alb virtual. Şi încă ceva domnule dragă...nu există poezie genială doar poezie...iar cercurile se vede treaba că nu le înţelegeţi...însă fiecare cu existenţa lui strâmtă. Adio domnule poet.

Ce să spun, d-le Dălan... Nu cred că mă prea

Ce să spun, d-le Dălan... Nu cred că mă prea interesează părerea d-voastră despre poezia mea. Cu atât mai mult cu cât nu despre mine se discuta aici, cu atât mai mult cu cât, s-avem pardon!, dar numai credibil nu sunteţi acum, şi cu atât si mai mult cu cât sunteţi vădit certat cu limba noastră cea de toate zilele. Despre limbajul meu, atâta vreme cât nu vă lezează persoana, nu văd de ce v-aţi da cu presupusul. Nu v-am spus "bun venit!", nu vă spun "adio".

nu confund nimic doar asist la misto-ul facut pe acest

nu confund nimic doar asist la misto-ul facut pe acest site de asa zisi poeti...la bataia de joc a unuia care in aroganta lui de piatra filosofala corupe restul latratorilor sa latre...domnilor sunt scarbit de pupincurismul gasit aici
va doresc numai bine in lumea domniilor voastre si rog sa imi fie sters contul
dau dreptate mentorului meu Chirvasiu Ciprian
Numai bine

Daniel, poți trimite cererea la adresa de email la

Daniel, poți trimite cererea la adresa de email la office AT hermeneia.com. Așa se procedează aici. În rest, mulțumim pentru vocabularul de mahala cu care ne gratulezi. Probabil că fiecare dă de unde are. Iar de unde nu are nu i se poate cere. Nu știu cine este Chirvasiu Ciprian și nici nu cred că mă interesează deocamdată. Dar dacă tu simți nevoia să fluturi un nume cu scopul de a-ți consolida o anumită imagine de sine, lucrul acesta este în cel mai bun caz un comportament patetic. Ai făcut însă și o acuzație, gravă zic eu, prin expresia „pupincurismul gasit aici”. Ești bun să ne arăți și unde și cum ai găsit sau văzut asta aici? Nu de alta, dar ori este adevărat și noi va trebui să corectăm, ori nu este adevărat iar tu ai o propensiune spre minciună. Aștept.

Daniel, eu îți sugerez să te calmezi și să nu invoci

Daniel, eu îți sugerez să te calmezi și să nu invoci 'mișto-ul' la adresa poeților de pe acest site, deoarece tu ai fost tratat cu maximă politețe. Recunosc, eu sunt mult mai rea uneori decât Adrian și, atunci când am crezut eu că poezia e luată 'la mișto' am făcut și eu 'mișto' de autorul/autoarea care a încercat așa ceva.
Deci nu considera că ai fost luat 'la mișto' pentru că nu știi ce-i aia, Adrian ți-a scris foarte frumos (nu cum îmi scrie mie când mai îmi permit să-l mai iau în bețe, că 'la mișto' la adresa lui am renunțat de la ultima suspendare). Mai bine gândește-te la ce ți-a fost spus în mod constructiv. Poemul tău este foarte slab și nu voi argumenta din simplul motiv că am încredere în tine, după toate astea, că îți vei da singur seama.
Margas

Poemul este unul ce merită lucrat. Premiza ta Daniel,

Poemul este unul ce merită lucrat. Premiza ta Daniel, în această furtună dintr-un pahar de apă, este "cioc cioc e cineva pe șantier", cu alte cuvinte o nemulțumire la adresa site-ului, care te găzduiește. Ceea ce cred eu că nu este frumos, după cum nici verbul "a lătra" nedemn de un om sensibil ca tine. Nu poza în victimă doar pentru că ți s-au dat sfaturi care te deranjează. Sper să mai trec pe aici. Dacă nu, strugurii sunt acri! Hermeneia nu e o pajiște de miei, ci un site unde se primesc observații literare.