intimități fără bluetooth

imaginea utilizatorului Virgil
...

a trecut atîta timp de cînd n-am mai vorbit
despre moarte despre răzbunare
despre pauza dintre ele
și mai ales despre măsurarea timpului cu brațele deschise
ale plictiselii
mă fascinează războiul în ultimul timp
este singura pată de culoare
în această nemișcată fundătură a secolului
unde pînă și dragostea s-a rîncezit
ca o șuncă pusă bine și uitată
mi-ai promis religii cu gust de fistic
și pierderea de sine mi-ai promis
în mine au adormit pînă și șobolanii
de aceea stau acum
întins ca o pînză de warhol pe jumătate de canapea
și privesc televizorul dezbrăcîndu-se de ultima umbră de inteligență
am făcut un fel de joc împart numărul de canale la numărul de războaie
îl înmulțesc la numărul de copii răpiți adun totul la numărul de seriale feministe
iar suma o împart din nou la cîte zile mai avem pînă la următoarele alegeri generale
așa rămîn treaz și reușesc să nu mă mai gîndesc la tine
la vremurile cînd vorbeam ore întregi despre moarte
despre răzbunare și despre
pauza dintre ele pe care o numim viață
reține astăzi nu sînt cinic
doar puțin dezorientat politic și vulnerabil la tine

Comentarii

este un poem bun in opinia mea, dar nu pricep contextul pe care il are si insusi versul acesta "ale plictiselii". se referă la bratele deschise?

Parca am scris eu textul asta, cu tastatura ta :)). Asa ca imi dau o penita! Daca promiti ca renunti la celebrul vers "al frigiderului" =)) si-mi explici ce e aia panza de warhol, ca sunt inculta. Stiu doar despre sindromul Penelopei !

eu cred ca argumentul almei este insuficient ptr a acorda o penita.

Si eu cred dar nu am timp de scris argumente. Daca vrei, ti le inregistrez si te pun sa ma asculti. Vrei asa?

Iata ca ati reusit sa ma faceti sa zimbesc. Pina si Ecaterina cu penibilele ei interventii care par mai degraba bufonerii. Ecaterina, regulamentul spune ca noi nu incurajam astfel de comentarii la adresa comentariilor. Si te rog sa nu ma acuzi de alte chestii dar asa scrie acolo si scrie de multa vreme. Asta indiferent daca textul acesta merita sau nu merita o penita. Ai ceva de comentat despre text comenteaza dar te rog inceteaza cu aceste interventii hilare care au inceput sa ma faca sa ma indoiesc ca tu ai (sau ai avut vreodata) vreo legatura cu literatura. Ma tem ca tu simti nevoia unui spatiu public unde sa chat-uiesti. Exista destule. Cauta-le, dar nu mai transforma acest spatiu in asa ceva. Alina, da, ce sa ii faci, cred ca am eu ce am cu frigiderul. Vad ca a devenit deja celebra ideea. Poate ca e ceva la mijloc. Ma mai gindesc la propunerea ta anti-frigider. Andy Warhol a fost (fiindca nu mai traieste) un celebru pictor si artist american care a revolutionat semnificativ artele vizuale in anii 60-70 si 80 fiind o figura centrala a artei pop. A fost si un prolific regizor. De asemeni a fost unul dintre pictorii caruia i s-au vindut poate cel mai scump lucrarile inca din timpul vietii. A fost si o personalitate foarte excentrica. Multe din lucrarile lui sint in galerii americane si sint reprezentative pentru the American pop art. Poti citi despre el aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Warhol iar lucrari de-ale lui poti vedea aici: http://www.artcyclopedia.com/artists/warhol_andy.html sau aici: http://www.getty.edu/art/gettyguide/artMakerDetails?maker=1625&page=1

nu se accepta chatul si atacul la persoana, dar se accepta pauza dintre ele, adica liberatea exprimarii. nu stiu de ce acuma nu se arunca toti editorii peste alma ca sa o avertizeze ca-i suspendeaza contul. spor la zimbet sanatos. despre text. tot nu pricep ce-i cu plictiseala aia din brate. imi place numaratoarea. ai gindit-o bine. mie imi placea comparatia cu frigiderul. e cumva un poem de iubire? alma, nu iti raspund ca o sa zica ca fac eu chatul. scrie aici comentariu literar asa cum se cuvine, daca ai timp de dat penite.