ce anume te face să fii fericit lama lucioasă și simplă a cuțitului mi-a spus măcelarul cu mîna noduroasă strivind grunjii de sare pe butuc scara pe care mi-o fac în fiecare toamnă mi-a spus hornarul scuipînd cu fața întoarsă brusc albastrul mi-a spus fotograful albastrul fără roșu privind în golul în care eram eu liniștea care iese din lucruri ca mierea din faguri mi-a spus preotul sfiindu-se să spună mai mult ploaia care mîluie colbul și miriștea mi-a spus țăranul și țuica rîzînd sănătatea mi-a spus femeia femeia mi-a spus bărbatul bărbatul mi-a spus războiul războiul mi-a spus moartea moartea mi-a spus bătrînul și uneori viața dar tu poetule ce te face fericit nicicuțitul niciscara nicialbastrul niciliniștea niciploaia nicisănătatea nicițuica nicifemeia nicibărbatul nicirăzboiul nicimoartea niciviața
Virgil -
...
Experiment literar:
Comentarii
fara
dudu -
cuvinte
- Idee -
a.a.a. -
Pentru idee (cu majusculă, poate), dar şi pentru felul în care ai desfăcut-o. Fain!
superb!
Ottilia Ardeleanu -
idee-suflu-originalitate.
mi-a adus o mare bucurie lectura unui text pe placul meu!
autorul nu poate decît să vă
Virgil -
autorul nu poate decît să vă fie recunoscător. e „humbling” să fii autorul unui text ce primește atîta apreciere. deși este doar un experiment. iar acum am senzația că greșesc alăturînd restrictivul doar lîngă experiment. în orice caz îmi place să experimentez și cred că acesta nu mai este un secret. evident aștept acum și părerile contra. care nu cred că vor întîrzia.
Hmm
vladimir -
De la catafatic la apofatic :) Interesant pentru Virgil ca incearca sa construiasca astfel discursul poetic... oricum pana la urma ajungi tot la greci, apolinic sau dionsisiac :)
de aceea
alma -
De aceea, poetul e foarte greu de mulţumit.