Tablou înserat de vară

imaginea utilizatorului lucian

Un greiere cânta ascuns în umbra lunii.
Purta petale negre și aripi lungi de noapte.
Un fel de gardian care păzea stăpânii
De stele căzătoare și valuri de pe ape.

Doi câini jucau amorf jocul iubirii sfinte.
Se miroseau atent în părțile obscure.
Din flori, din iarbă verde și fără de cuvinte
Lătrau tăind adânc cu un glas de secure.

Lângă același coș din cărămidă arsă
Pisicii-mperecheau miorlăituri suave,
Care vibrau plângând în cea din urmă casă
Copiilor părând doar inspirate snoave.

Vin căruțașii morții ducând calești cu popi
Și dricurile sună hurdupăind pe drum.
Pe Dunăre se duc învăluite-n snopi
Apele spumegânde de vise și de fum.

Comentarii

Prima strofă si imaginea greierului este reusita. La a doua m-am uitat sa vad ce gen e poezia...ma ducea gandul la o parodie.Si pana la sfarsit n-am putut sa ma hotarasc daca ai facut-o intentionat sau, din prea mare stradanie pentru rime, au ajuns sa sufere imaginile si exprimarea lor. Te mai citesc.Numai bine!

Prozodie buna si pe alocuri idei profunde, conturate intr-un mod captivant. Insa imbinarea dintre idei nu poate starni decat zambete poate. Cum poti pune in acelasi text "carutasii mortii..." si "cainii care se miros in partile obsure" ? Mai mult cum poti pune in aceeasi strofa "pisicii-mperecheau miorlaituri" si "vibrau plangand". Mi se pare foarte obscur. As recomanda sa se faca doua texte...fiecare sa insiste pe o directie. Asa pot rade linistit la unul si sa raman pe ganduri de la celalalt. Mai trec, mai citesc... Ialin

elena istrati si hialin va multumesc pentru gânduri si pentru atentionari! voiesc a va spune, insa, ca intentionat am combinat atmosfera suava a serii cu ironia unei parodii. am incercat sa zambesc abordand, adunand la un loc subiecte și fapte banale, triviale (greierul, cainele, pisica) și idei care te îndeamnă la meditație (paznicii, stele căzăptoare, ciocli, Dunărea)... poate că ar fi trebuit să scriu ca subtitlu acestui poem : EXPERIMENT. Poate!, zic. Voi rămâne să apreciați ce și cum. vă multumesc și va astept să reveniți la fel de obiectivi și sinceri.