triad curse

imaginea utilizatorului Virgil
...

nu există iubire decît atît cît putem s-o trădăm
rostogolindu-ne în oul de aur al lumii
nisipul din ochi îl strîngem în pumni
timpul își urcă pe noi paianjenii de chrysolit
ne sfîrtecăm în bucăți pe cele trei talere ale nestatorniciei
de vînzare dezbrăcare de fiecare dată mai aproape
în meandre ciudate ne coasem un cort din miraje coșmare
atîrnați de dinții cerului pînă în prăpastia orgasmică a bucuriei
strigăm adormindu-ne moartea în cerul gurii întrebîndu-ne
cît de adînc va pătrunde lumina întunericului
în acest incest al zilelor care nu ne mai iartă

Comentarii

Mi-a plăcut poemul prin deschiderea sa și prin echilibrul dintre vers și idee. Rețin: "nu există iubire decît atît cît putem s-o trădăm". Pentru că așa este. Frumos.

"în acest incest al zilelor care nu ne mai iartă" iata sfirsitul inceputului, unde, sfisiati de "dintii cerului" se prabusesc cei ce isi uita crisalida mirajelor intre Lumina si Intuneric, Nastere si Moarte... cred ca e un poem in care reusesti sa ne surprinzi prin forta sentimentelor ce-o depaseste pe cea a imaginilor. "chrysolit" e crisolit in romaneste, sau chrysolite. licenta poetica?

poemul poarta, de la inceput pana la sfarsit, o constanta stare de constientizare a starii de indragostit. sentimentele se desfasor puternice sub ochiul cititorului, descrise fiind in amanut, dar delicat.

alma, alma, ce iti plac tie proclamatiile... just kiddin'. merci de trecere. aranca, interesant, alma zicea ca e echilibru, tu zici ca e depasire ("dezechilibru"). interpretarea este deci monopolul fiecaruia pentru sine lucian, da, e multa constientizare aici. si cind te gindesti ca dragostea de fapt te cam face inconstient...