Red Bull

imaginea utilizatorului skylander
mottor:”curajul este graţia sub presiune” – Ernest Hemingway

era parcă-ntr-un film cu trei prieteni
o joacă de-a pus palma pe un taur
virtual furios

fii atent primul din ei chiar l-a atins
taurul numai că n-a căscat plictisit
dar al doilea a văzut stele verzi
taurul probabil super-roşu
şi-al treilea galben ud în pantaloni

acuma toţi au rîs pe chestia asta
cum se rîde în general la trecerea subită
a unei primejdii
au strigat frăţescul „ole!”
şi duşi au fost liniştiţi la o bere

putea să-i cheme toma iuda şi baraba
sau ştiu eu ce alte nume derizorii
important e să fii bărbat
chiar dacă inima ţi-e în pom
şi pomul aruncat în aer

oricum filmele se încheie subit
ca-n-tot-de-a-una
cu un taur roşu
nu ştiu de ce
inexplicabil

de fericit

Comentarii

încurcat

nici nu ştiu dacă acest text este intrigant sau încurcat. pentru că totuşi eu încerc să fac o legătură cu celebra băutură "care îţi dă aripi". şi nu găsesc. "virtualmente" mi se pare oarecum forţat acolo. caut red bull.

Virgil

dacă era descurcat nu mai intriga...:) celebra băurură n-are legătură. chiar dacă rimează. cine spune că e ceva forţat şi nu dă sugestii de mai bine nu o spune convins şi cu prietenie. impresia mea. mai ai o încercare Virgil...:)

parere

'Bun poem, în versul al treilea conceptul de 'virtualmente' e cam greu de inghițit ;-)' - zise firică înghițitorul de concepte.
'Nu prea' aș zice eu ștergătorul cu conceptele la cur, față de 'baraba' cine o mai fi și ăsta? o fi barabbas, o fi altcineva o fi john doe la urma urmei că poezia modernă nu trebuie să dea nicio explicație, sau 'mie mi s-a părut de comă sau mă rog de...' o exprimare poetică împrumutată din exprimarea liberă însă foarte nepotrivită în context... să mai zic de 'ca-n totdeauna'? Eu sper că Kelemen știe mai multă gramatică a limbii române, firică știe dar face pe prostul asta îi iese uneori, altfel dracu ne-a luat pe toți.
Fără nicio ofensă prietene poete bozgore. Totuși patria ta rămâne poezia. Cu toate astea totuși scrii mai bine. După ce vei arde primul volum și fala lui mai stăm de vorbă. De fapt oricum mai stăm de vorbă că voi ungurii sunteți niște oameni mândri.
Andu

Virgil şi Bobadil...că rimează :)

am schimbat dragii mei sper că e mai bine. mersi fain pentru impresiile şi sugestiile voastre. am plecat la ţară mă cheamă primăvara să sap nişte poeme ghiocelice...:)