Premiul de popularitate al concursului de poezie „Astenie de primăvară Hermeneia 2010”

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
...

Premiul de popularitate a fost foarte disputat, iar departajarea este minimă. Premiul de popularitate desemnează poezia care a plăcut cel mai mult membrilor site-ului, poezia câştigătoare în urma notării de către aceştia:

1. Vintage collection - de Vlad Turbure (media 7,0)
2-3. Omul nou - de Costel Macovei
2-3.Muzeul din mintea mea - de Elena Simona Popescu (media: 6,9)
4. Femeia cu ochi de felinar - de Marina Popescu (media: 6,8)
5-9. Jazz ambiental - de Luminiţa Suse
5-9. Oraşul Amelie - de Silvia Bitere
5-9. Anotimpul păpuşilor - de Tincuţa Horonceanu Bernevic
5-9. Prea mult parfum - de Nicholas Dinu
5-9. Funk şi brânză de capră - de Matei Hutopilă (6,7)

Comentarii

so, anyway,

mulțumesc membrilor H care au votat poezia „vintage collection”. de asemenea le mulțumesc celor care au pariat pe „so, anyway, by the way” și „vintage collection” la bursa pariurilor. felicitări Orianei pentru poemul „jazz ambiental”, mi-a atras atenția în mod deosebit și am simțit că o să mă războiesc cu el (amical, firește). de asemenea am luat în calcul la evaluarea șanselor mele și poeziile „cum să ierţi şi să uiţi cerul cu poame zemoşite (oriana), „anotimpul păpuşilor „ (tincuța), „muzeul din mintea mea „ (flabra).
apreciez efortul juriului, nu a fost ușor, am citit și eu toate poeziile de cîteva ori în tentativa de a-mi evalua corect șansele.
îl felicit și pe Matei Hutopilă pentru premiul I acordat de juriu.
mulțumesc conducerii H pentru suportul electronic pus la dispoziția noastră.
în final vă anunț că eu mi-am comandat deja la Bohemia acel trofeu conceput de mine.

Felicitările mele

Mă bucur să văd că poeziile ce mi-au atras atenția în timpul concursului au primit premii. Îi felicit pe toți autorii premiați. Mulțumesc juriului. Recunosc că mie cel mai mult mi-au plăcut vintage collection și cele două poezii ale Tincuței. A fost un concurs frumos, cu momente inedite, cu un regulament de invidiat, nu e de mirare că a fost și plagiat. Pe viitor mi-ar place să văd o etapă de preselecție care să descalifice textele cu greșeli gramaticale și care nu se circumscriu regulilor de concurs. De exemplu, eu am înțeles că textele trebuie să fie în limba română, nu s-a precizat pe nicăieri că este admisă intertextualitatea. Vorbind de viitor, sper că asteniei de primăvară îi va urma una de toamnă sau iarnă. Felicitările le extind și către Virgil Titarenco pentru ceea ce a făcut pe acest site pentru noi. E remarcabil!

Bravo Vlad

Vintage Collection este o poezie frumoasă și delicată, cu titlul inspirat ales, îmi evocă anii de studenție. Am știut de cum am citit-o că e de departe cea mai bună. Aș fi pariat pe orice că a fost scrisă de o poetă, îți imaginezi ce surpriză am avut când am aflat că îți aparține!

oriana

la fel de evident pentru mine e ca "anotimpul papusilor" o fost cea mai buna din concurs. tre sa accepti ca fiecare o avut topul lui si ca mina aia de scrieri care au iesit in evidenta s-au combinat in fel si chip in topurile personale. asa ca nu vad de ce fiecare hermeneist vrea sa-si impuna topul ca unicul adevarat, intocmai unui dictator. cit de copilarosi si ofticosi mai putem fi? nici un text din primele clasate nu s-a ridicat cu mult deasupra celorlalte. popularitatea si votul juriului puteau avea atitea alte configuratii, asa ca de ce n-o putem accepta pe cea care s-a impus?

Luminița

eu am crezut pînă în ultima clipă că jazz ambiental e scrisă de un poet și am încercat –fără succes - să intuiesc autorul. am simțit că e un adversar redutabil. sînt plăcute aceste surprize și interesante trăirile din culise. mulțumesc , felicitări și ție, sper că ne e permis acest răsfăț după o noapte de beție poetică.

Dihania

Eu nu vreau să îmi impun clasamentul personal, este subiectiv și emoțional. Apoi, gusturile nu se discută. In plus, am greșit chiar în ceea ce mă privește - am fost convinsă că cealaltă poezie a mea se va evidenția, nu jazz ambiental. Am aplicat pentru prima dată un procedeu nou (pentru mine) de versificare, procedeu ce imită jazzul, i.e. improvizații în jurul unei teme, și cred că mai aveam destul de finisat. Pe de altă parte, nu știu ce aș fi apreciat dacă aș fi fost în juriu. Probabil că aș fi judecat textele altfel. Aș fi fost atentă la alte aspecte. Și pentru că vorbim de juriu, am fost impresionată de eterogenitatea sa, cred că a fost un lucru bun faptul că a acoperit un spectru larg de afinități stilistice, criterii artistice, etc.

: )

vlad, luminita, mi-au placut poeziile voastre si le-am notat corespunzator (aproape maxim), in conditiile in care doar "anotimpul papusilor" a primit zecele meu. au fost lecturi chiar placute. mai mentionez aici "legenda omului sandwich" si "omul nou". la prima citire a tuturor poemelor, "vintage collection" m-a izbit cel mai tare, abia apoi au cistigat teren celelalte, cu care l-am inconjurat