Lansarea "Oublier en avant/Uitarea dinainte" – Marlena Braester

imaginea utilizatorului Aranca
***

Lansarea cărții «Oublier en avant/Uitarea dinainte » a Marlenei Braester a avut loc la librăria Cărturești din București, într-o seară ploioasă de 1 august.

Volumul bilingv de versuri apărut în Colecția « Vinea Internațional », editura « Vinea » sub coordonarea Ioanei Ieronim, constituie o noutate pe plan editorial în România. Traducerea poemelor din franceză în limba română aparține Marlenei Braester.
Eforturile celor implicați în a publica volumul au fost meritorii și aceasta se observă prin rezultatul excelent obținut, prin ținuta estetică a cărții și nu în ultimul rând, prin conținutul ei.
Invitații la această lansare au fost Constantin Abăluță, Carolina Ilica, Dumitru M. Ion, Mihai Gălățanu și Nicolae Tzone, editorul cărții.

Îmi permit să prezint câteva secvențe vizuale de la această lansare; așa cum a fost.


Marlena Braester și Nicolae Tzone © 2007, Marina Nicolaev


Dumitru M. Ion, Marlena Braester, Nicolae Tzone, Carolina Ilica, Constantin Abăluță, Mihai Gălățanu.© 2007, Marina Nicolaev


Dumitru M. Ion, Marlena Braester, Nicolae Tzone, Carolina Ilica, Constantin Abăluță© 2007, Marina Nicolaev


Marlena Braester oferind un interviu© 2007, Marina Nicolaev


Marlena Braester recitând din volumul său © 2007, Marina Nicolaev

« Uitarea dinainte » este un recurs filosofic în primul rând la memoria deșertului ca entitate, spațiu metafizic ce adună în profunzimile sale destinele muritorilor, el însuși devenind parte în univers.
Pentru mine, volumul reprezintă un alfabet poetic original spre supraviețuire, sens, continuitate, definind de altfel, pe fiecare dintre noi, cei înrădăcinați în miracolul numit Cuvânt. La început în noi și în afara noastră a fost Deșertul.

Comentarii

Mulțumesc mult, Marina. Îți mulțumesc și pentru că ai venit la Cărtărești. Adaug linkul unui filmuleț din jurnalul de știri de aseară de la TVR, unde apari și tu: www.tvr.ro/articol.php?id=13684&c=99

Eu îți mulțumesc Marlena pentru ceea ce ai oferit la Cărtărești celor prezenți alături de cartea aceasta împachetată în multe vise. Efortul tău e remarcabil. Și cum spunea Poetul, orice Sfârșit e doar un Început. Regret că nu ai putut sta mai mult în București să te pot invita la atelier... Fotografiile pe care le-am făcut simultan cu celălalt aparat (al lui Tzone) sunt mult mai reușite; sper să ți le transmită cât de curând. Din nefericire, aparatul meu nu a fost inspirat.

Cum poate iti mai aduci aminte multe dintre poeziile tale si in special deserticele mi-au placut in mod deosebit. Cartea ta se va gasi in librarii? Mi-ar face placere sa o tin in mana. Felicitari.

Îți mulțumesc și ție, Vladimir, cartea se va gasi în librăriile în care Vinea e prezentă Eu am vazut-o doar la Cărturești....

...rezonez plăcut la prezentarea acestui eveniment select.dar apar...fotografiile.(între noi fie vorba, nu ai avut altele, Marina? pentru că sunt...rănite până în... pixeli!). felicit cu drag autoarea, adică pe Marlena, și te întreb ștrengărește: de ce Ilinca și nu Ilica:)? cu gânduri bune, paul aș împenița ceva, dar numai evenimentul merită penița hermeneei! sunt sigur că ești convinsă de asta:)! just for! ...e domeniul tău Marina! chiar poți posta așa ceva?sunt sigur că mai ai și altele. le aștept cu drag aici.

...dar evenimentul chiar merită! deci galben să fie!

aha. dovadă că nu citesc comentariile membrilor înainte de a comenta un text. mea cupla Marina! aștept cu drag pozele bune! prietenesc și sincer to the bone, paul

...Ilinca ramâne Ilica, totuși!:)

felicitari pentru Marlena. nu as vrea sa se supere Marina dar daca ne apucam sa postam fotografii digitale atunci sa facem macar o minima editare a lor (asta mai ales daca ne mai consideram si artisti plastici). Pozele, chiar daca scoase prost cu aparatul ar fi putut fi corectate in ce priveste culoarea, contrastul si expunerea chiar cu programe rudimentare care se gasesc gratuit pe internet. Numai ca bineinteles e nevoie sa ne dam un minim interes pentru o bruma de calitate. Parerea mea.

...acum e înspre bine. Dar Marina, pare o lansare mitică:) nu de elită cum a și fost. straight to the bone, cu gânduri bune, paul

...are totuși farmecul ei. be cool! paul

Felicitări! Mă bucur, sunt onorată să te citesc!