întrepătrunderi

imaginea utilizatorului Marquise de Sade

înecată lumea se usucă. rădăcinile se ascund sub moloz
sticle de vodkă și parfum
imagini blurând existența
în cele mai umbrite
unghiuri tangentele tale ca o
uitare a zilei niciodată trăită
plină de noi

cu tălpile în sus lipite de placentă
îmi aprinzi degetele
unul câte unul
electrică prima atingere ca un comutator de
suflete mă apăs pe buzele tale
sângele joacă șotron în golurile noastre
atent numerotate

îmi așez genunchiul pe piatra aruncată și spun
scoate-mi pielea sfâșie-mi carnea fărâmițează-mi oasele eliberează-mi orbitele
și urlă după ce-mi agăți capul în ultimul par:

this is the naked truth
the skull
of this human body

Comentarii

De data asta ai brodit-o.

domnule Manolescu, o nimerii de data asta, asa-i ;). multumesc pentru semn.

domnu Sixtus, ne spuneti si noua ce a brodit Claudia. Sau e o alta taina metafizica de-a dumneavostra? Eu zic ca daca faceti un comentariu, sa aiba sens.

Domnule Profet, Eu consider (poate gresesc) ca un comentariu trebuie sa aiba sens, in primul tand, pentru cel comentat. Daca veti avea bunavointa (si rabdarea) sa urmariti comentariile mele la inca doua texte ale aceleiasi autoare, poate veti iesi din enigma metafizica in care ati intrat singur. Cu totul altfel stau lucrurile cand doresc sa acord o penita. Atunci trebuie (sun obligat cf. Regulamentului) sa-mi justific gestul (atat cat sunt in stare) fata de toti cei ce citesc con-ul. Cu respect, Al Dv. Gorun Manolescu

Nu e "poate" domnu Sixtus, e sigur ca gresiti. Pentru ca, asa cum spune regulamentul la care faceti zicere, aceste comentarii pe Hermeneia nu sint menite sa se confunde cu un lant de chat in care trebuie sa urmaresti (daca te intereseaza) nu stiu ce fir al discutiei. Va reproduc aici ce spune regulamentul (daca mai este nevoie): "23. De asemenea comentariile trebuie: 23.1. să se refere în primul rînd la textul publicat, 23.2. să conțină observații pertinente, 23.3. să evite pe cît posibil formularea de aprecieri la adresa persoanei autorului textului sau la adresa persoanei altui comentator al textului 23.4. să se abțină cît mai mult posibil de la alunecarea în comunicări personale. Aceasta nu înseamnă că opiniile cititorilor trebuie să fie reacții artificiale și reci. Scopul lor însă este folosirea subsolului textelor pentru critica literară sau discuții legate de conținutul textului și nu pentru schimbul de amabilități. 24. Repetarea de comentarii offtopic, comunicări personale fără legătură cu textul mai ales dupa ce s-a primit o atenționare cu privire la acest lucru poate duce la anularea comentariilor respective și/sau la excluderea textului respectiv iar dacă atitudinea este persistentă și nu se corectează poate duce pîna la suspendarea contului autorului care o practică."

Personal nu cred ca ar trebui stabilita o limita prea ferma intre on-topic si off-topic. In particular, comentariul lui gorun mi se pare on-topic, doar ca nu argumenteaza el zice doar ca marchiza "a brodit-o" mie mi se pare o parere cat se poate de pertinenta tinand cont ca omul poate avea si altceva de facut si a fost asa, mai laconic. Revenind la text, e un text bun, observ un anume "sincronism al ideii de baza" plus o exprimare moderna (desi pe alocuri fortata, mai ales pe final unde autoarea alege limba engleza). Dar si mie, uite, mi se pare ca marchiza "a brodit-o". Oare e nevoie sa explicam in detaliu ce inseamna asta pe un site de literatura? Ma intreb si eu ca ardeleanu' Andu

andu, multumesc pentru comment. cat despre comentariul "eliptic" al domnului manolescu, eu una am priceput ce vrea sa spuna, pentru ca am avut discutii pe marginea altui text (strada cu fluturi) despre ce inseamna s-o "brodesti" sau nu. nu este vorba de o comunicare personala, cel putin nu asa cum inteleg eu din regulament. cu domnul gorun manolescu nu vorbesc "in privat" nicaieri. am inteles (de pe acest site) ca dumnealui imi urmareste evolutia si, cum ma "taxase" cu un text in urma, probabil aici, prin fraza scurta (si concisa), a vrut sa-mi spuna ca "uite asta inseamna sa-ti iasa". :)