Lansare de carte. Ioan Barb - Babilon, ed. Brumar 2011 şi Sabatul Interior, ed. Limes, 2011.

imaginea utilizatorului ioan barb

Biblioteca Judeţeană "Ovid Densuşianu" - Hunedoara - Deva

Photobucket

O nouă lansare de carte: volumele "SABATUL INTERIOR" şi "BABILON" semnate de autorul hunedorean Ioan BARB. Lansarea va avea loc in ziua de 29 mai 2012, ora 17, în incinta complexului Deva Mall, etajul 4, Salle D'Or.

Biblioteca Judeteană "Ovid Densuşianu" Hunedoara-Deva organizează in ziua de 29 mai, ora 1700, in incinta Deva Mall, etajul 4, Salle d�Or, lansarea a două volume de poeme semnate de IOAN BARB: Babilon, volum apărut in anul 2011 la Editura Brumar, cu o prefaţă semnată de criticul literar Cornel Ungureanu şi Sabatul Interior, volum apărut la Editura Limes, în anul 2011, cu o notă critică semnată de criticul şi poetul Ioan Moldovan.

Ioan Barb este absolvent al Facultatii de Drept a Universităţii Bucureşti, licenţiat in ştiinţe juridice, cu un masterat in administraţie publică şi protecţia drepturilor minorilor la Universitatea "Iosif Constantin Drăgan" din Lugoj, în anul 2005.

Debutul literar al lui Ioan Barb a avut loc în anul 1979, odată cu publicarea unor versuri in antologia "Sub arcuri de lumini" a cenaclului "Radu Stanca" din Călan. A desfăşurat o intensă activitate gazetărească în perioada 1997-2003. Primul volum de versuri, cu titlul "Tăcerea ca o flacară", i-a apărut in anul 1998 la Editura "Călauza" din Deva. În anul 2010 a realizat un proiect cultural de mare impact: a fondat la Călan revista de cultură şi literatură "Algoritm Literar" şi în acelaşi an a publicat volumele de versuri "Picătura de infinit" si "Sub via fiinţei plâng strugurii", volume apărute la ed. ATU, Sibiu.

A colaborat cu versuri la principalele reviste literare din ţară şi din judetul Hunedoara: Viaţa românescă, Apostrof, Arges, Transilvania, Convorbiri Literare, Poezia, Feed Back, Cenaclul de la Păltiniş, Opinii culturale, Fereastra, Literaria, Cuib Literar, Ardealul literar şi artistic, Semne, Actualitatea literară, Oglinda literară, Nova Provincia Corvina, Citadela, Vatra Veche, etc.

Cu prilejul acestei lansări de carte, poetul Ioan Barb se va intâlni cu iubitorii de poezie cărora le va oferi autografe pe cele doua volume ale sale. Vor fi prezenţi, printre alţi invitaţi, Ioan Radu Văcărescu, preşedintele filialei Sibiu a USR şi scriitorul Silviu Guga.

Comentarii

Felicitări, Ioan!

De ce oare oraşele noastre sunt la nişte capete de diagonală? :)
Să ai cât mai multe astfel de bucurii!
Îmi doresc şi eu un ,,sabat interior" :) şi un ,,babilon".