elephant&castel

imaginea utilizatorului emiemi

de la o vreme zilele mele trec de parcă la semafor ar fi verde
intermitent
nici una nu se oprește
să pot traversa această liniște care s-a lăsat peste mine
tot mai rar cineva îmi trece mîna prin păr
ca și cum ar mîngîia o fotografie
m-am obișnuit să mă duc seara acasă cu două umbre
să fac glume stupide de genul între două nu te plouă
în piept în loc de inimă cultiv frunze de coca
și ăsta este singurul mod în care îmi cîștig existența

fumez țigările pe jumătate apoi le arunc
în urma mea săracii le strîng
de parcă ar fi niște porumbei adunați într-o piață publică
încrucișez degetele în exerciții inutile de scrimă
la fel de inutil scandez lozinci
eu pentru toți și toți pentru nimeni
uneori mai arunc petale de la balcon
peste convoaie imaginare de nuntă

mi s-a întîmplat într-o stație de metrou cu nume ciudat
să mă apuc să vorbesc în toate limbile pămîntului
să spun că nu am nevoie de prieteni
doar de cineva care să mă iubească
în fiecare dimineață mă ridic din mine cu scîrbă
ca un condamnat căruia i se împinge micul dejun
printre gratii

într-un final e chiar amuzant
să-ți privești viața
ca pe o încăpere dintr-un aeroport
pe fruntea ta scrie conciliere bagaje
trupul e o bandă rulantă pe care stau zeci de valize
iar tu gîtuit de emoție îți aștepți inima
sperînd s-o poți recunoaște dintre atîtea
bagaje de cală

Comentarii

Aş putea aduce în discuţie şi

Aş putea aduce în discuţie şi nemulţumiri, şi încântare, dar, mă limitez să spun că e un alt text reuşit.

"tot mai rar cineva îmi trece mîna prin păr
ca și cum ar mîngîia o fotografie"

Adrian,

Adrian, da, poti fi si reprosuri si incintari, important e sa mentii un echilibru. Multumesc.

Așa cum singur spune 'Nu exista

Așa cum singur spune 'Nu exista autorul Emilian Pal. Exista doar omul din spatele acestui nume.' salut și eu reîntoarcerea acestei clone pe site (site-uri), parcă mai plină de forță dar utilizând aceleași clișee poetice cu care, cel puțin pe mine, m-a obișnuit până la saturație. Nu cred că este autor/autoare mai previzibil/previzibilă în ceea ce privește mesajul și discursul poetic decât această clonă. Alienarea, nefericirea, eșecul și nu în ultimul rând, ratarea sunt lait-motivele care își caută fără succes alte forme de exprimare prin scriitura acestui personaj liric.
Cine ești tu, domnule Emilian Pal, este o întrebare redundantă pentru mine la ora actuală, nu pentru că nu m-ar interesa să întâlnesc în realitate acest 'om din spatele lui Emilian Pal' ci pentru că acesta scrie tot mai neinteresant pentru mine, de parcă și-ar fi epuizat registrul liric într-o gară sufocată de fum de țigară, vin ieftin și Big Mac's.
Margas

Margas,

Margas, m-ai prins intr-o zi generoasa chiar. Nu exista autorul Emilian Pal pentru ca eu, Emil nu mi-am propus nicioadata sa scot vreo carte ori sa ies in evidenta. Faptul ca unii rezoneaza nu am cum sa controlez. Ca tu iti pierzi interesul ma doare fix in DOS. A se intelege programul de calculator. Ai intrat pe text doar pentru ca a lasat com Adrian. Si toata lumea de pe H stie ce razboaie ai tu. Tu inca n-ai inteles. Tu inca folosesti subsolurile altora pentru fustrari personale ori pentru atitudini revanrsade. Confunzi din ce in ce mai des textul cu autorul, fara discernamint. Ma asteptam de la tine pentru ca nu poti mai mult. Si pt ca ai depasit granitele offtopicului(cel putin banal), de unde stii ca stau la Mc Donadls? Vad ca afirmi cu nonsalanta ca asa fac, desi n-are treaba cu textul... De unde stii ca sint clona? Stii ce e aia clona? Intreg comul tau e un atac la persoana pentru ca nu spui nimic de text. Ii dai o penita lui Virgil, te iarta, apoi incepi ca proasta sa improsti cu venin. Retine un lucru: comentariul tau e impotriva autorului nu a textului. Il inteleg pe Adrian cind te-a facut analfabeta. Era o metafora.

A,

A, daca ai scrie mai bine si ai aduce un serviciu acestui site as recunoaste. Dar nici macar atit nu poti. Tot ce poti e sa faci comentarii si atacuri la adresa unui autor. Spune-mi si mie care parte din comul tau e pe text? Si nu ma fa sa spun a clui clona esti. Faptul ca utilizezi contul altcuiva mi se pare pare nu hilar ci homosexual. Si da urasc homosexualii. Mi-a cerut unul in Gara de Nord ceva i-am dat un genunchi in gura am fugit, a iesit dupa mine si striga hotii. Cind a venit politia si s-a lamurit toata problema m-au dus cu escorta la tren. Sint omul Emilian Pal care nu accepta un astfelt de com care nu are legatura cu textul.

poate sa nu existe "autorul"

poate sa nu existe "autorul" Emilian Pal, dar ceea ce scrie omul din spatele acestui nume, este de o valoare pe care eu
nu mi-as permite sa o ignor fara sa dau dovada de subiectivitate.
din punctul meu de vedere, poeziile semnate de acest poet poarta o amprenta autentica, se recunosc dupa originalitatea
cu care curge discursul poetic, naturaletea si claritatea expresiei.
poate ca atmosfera textelor nu este neaparat "luminoasa" dar este evident ca actul scrierii se face cu detasare, nu mizeaza pe intertextualitate, pe tehnici scriitoricesti si de aceea miza este naturala si credibila, in cuvintele lui pulseaza viata
intr-un stil propriu ce nu vrea sa epateze.

Stimate autor/clonă,

Stimate autor/clonă, orice om cu puțin bun-simț (care nu este punctul matale forte) și care citește comentariul meu fără ochelari de cal (din care matale porți două perechi una peste cealaltă) vede că eu am scris un comentariu negativ la adresa textului, legându-l desigur de autorul său, pentru că, așa cum am motivat în repetate rânduri, atât înainte cât și după ce am fost suspendată, nu înțeleg cum naiba ai putea separa un text de autorul/autoarea său/sa... și de toată istoria relevantă a scrierilor anterioare. A comenta un text pur și simplu fără trimitere la autor și/sau la scrierile anterioare este o aberație și chiar aș vrea să-mi arate cineva o prefață, o introducere, o postfață, ce vreți Dvs. la un volum al unui autor scrise de vreu critic cu cap și coadă și care să nu facă referiri complexe atât la persoana autorului (uneori chiar și mai neortodoxe, de ce nu?) și la scrierile anterioare, la orientarea literară, etc.
Matale Domnule/Doamnă ești ușor bolnăvior/bolnăvioară și de aceea nu vezi limpede, la fel și scrii, cețos, maladiv. O vreme a fost ok, acum ești deja plicticos/plicticoasă, pentru mine cel puțin. Iar dacă tot zici așa și pe dincolo, eu te invit să spui o dată, la naiba, clona cui mă învinuiești că sunt!
La schimb o să zic și eu clona cui ești matale.
Scuzele de rigoare pentru această intervenție editorilor siteului, dar ultimul comentariu al acestei clone ce-o fi la adresa mea a fost chiar mai nesimțit decât jignirile deja obișnuiților mei denigratori.
Margas

Emilian,

Emilian, înţeleg (dacă nu eu, atunci cine?) că ai fost provocat, dar primeşti un avertisment.

Margas, hărţuire şi atac la persoană. E ultimul avertisment pe care-l primeşti. La următoare alunecare, fie cât de mică, voi propune în consiliul H. suspendarea ta.

Adrian,

Adrian, imi asum avertismentul. Cine ma cunoaste stie foarte bine ca nu intru in polemici inutile. Dar la atac la persoana voi raspunde cu aceeasi moneda intotdeauna. Mi-am asumat intotdeauna fiecare text, ca a fost bun sau prost nu mai conteaza. Dar nu suport si nu voi suporta niciodata hartuiala si denigrarea mea ca om. Spatiul virtual si ceea ce scriu e una, iar ceea ce sint eu ca om e alta. Cind cineva isi da cu parera despre mine ca om, pe baza a ceea ce scriu, ma apuca toti dracii pentru ca se confunda literatura cu realitatea.

uite clona nu e clona! am deschis

uite clona nu e clona!
am deschis pagina cu textul lui emilian şi nu-mi vine a crede ce citesc.
margas, cred că ar trebui să îţi fie mare ruşine pentru acuzaţiile nefondate aduse lui emilian pal! emilian pal-omul şi emilian pal-autorul sunt una. cred că fiecare avem libertatea de a pune omul înaintea autorului sau invers, după cum ne tună.
ia-ţi calmantele şi roagă-te lui Dumnezeu. poate vei primi de la El măcar îngăduinţă dacă nu dragoste pentru aproapele tău.
giotto are o serie alegorică de reprezentare a calităţilor şi defectelor omeneşti. ţin să îţi spun că reprezintă invidia astfel:un şarpe care, odată ieşit din ochiul invidiosului se întoarce şi îl muşcă pe acesta de ochi.
in rest despre text, numai de bine. frumos, cursiv, inteligent.