tango

imaginea utilizatorului vladimir

aceasta este o poezie pentru tine
cuvinte niciodată rostite
pe care doar le vei pipăi
adulmecând mirosul de ars
al mângâierilor mele

aceasta este chiar viața
aici plăcerea se măsoară în atingere
depărtarea se simte numai în carne
bucuria și tristețea ne rănesc deopotrivă

aceștia suntem
noi

Comentarii

text foarte slab. "aceasta este o poezie pentru tine" "cuvinte niciodată rostite" "aceasta este chiar viața" "aceștia suntem noi" mai ai banalitati?

Reușit poem după modelul haiku-senzorial, este o contemplare a nemișcarii aici specifică artei haiku-ului. Am regretat lipsa simțului văzului, dar asta e doar o emoție cât se poate de personală. Mi-aș dori să mai citesc astfel de texte, încărcate de sentiment. Îmi fac bine, ca un panaceu greu de găsit nowadays altndeva decât în vers. Bobadil. P.S. Desigur, așa cum ne-a obișnuit, Vladimir face exercițiul artei spagyrice, pe nivelele superioare găsesc mereu la el ceva care mă duce cu gândul la "amicul" Hermes :-) Sau e doar o obsesie de-a mea?

Multumesc pentru opinii... vizualizarea acestora imi arata inca o data cat de subiectiv este orice demers critic si din cate perspective diferite putem aborda un text. Textul este unul in care m-am situat intentionat la un nivel nepretentios si de aceea ai gasit atatea formulari comune Virgile... asta era si miza. Numai ca vezi tu, banalul acesta este suprasaturat cu adevaruri personale care s-au vrut transmise fara echivoc. In cazul acestui text chiar depinde foarte mult de gustul cititorului. Personal l-am vrut cat mai fara zorzoane. Andrei... e o obsesie folositoare :)

"aceasta este chiar viața/ (...)/aceștia suntem/ noi" cred ca aceasta este coloana vertebrala a poeziei. de unde si simplitatea. nu spun ca m-a entuziasmat, dar ma pot aseza in unghiul din care ai abordat-o.

Adriana multumesc de feed-back.