do re mi fa om

imaginea utilizatorului Ela

Experiment literar: 

Comentarii

Mă întreb dacă experimentul ca visual poetry se rezumă doar la a scrie versurile direct pe o fotografie sau implică mult mai mult. Tu ce părere ai? Despre poezie: interesant, sună a "AUM". Aș fi ales alt titlu. Despre fotografie: cred că ar mai fi mers prelucrată în privința clarității imaginii.

Alma, eu la vizualele din ultimul timp am prelucrat și imaginea și am ales și stilul txtului în acord cu ea, pe cât posibil. Nu cred că se paote spune că doar am aruncat niște versuri pe o poză. Și mi-a plăcut varianta asta ușor neclară și totuși bine vizibilă. Iar "do re mi fa om" cred că e titlul potrivit. Pentru "notele om". Aum îmi pare prea prețios. Desigur că experiemntul poate însemna și mai mult de atât, uneori îmi las și eu imaginația mai lieră, într-o zi poate voi posta și acele experimente. Mulțumesc pentru că ai auzit "aum".

Revin: ai putea să crezi că la cântecul meduzei am plecat de la fotografia unui Castel în ruine, cu nuanțe cărămizii și verde? Și ai văzut la ce am ajuns. Acolo mi-am lăsat imaginația mai liberă, aici am pus accent pe... notele om. Asta mi-a inspirat imaginea inițială, care are alte nuanțe și ea. Oricum, rețin întrebarea ta și vei vedea mai departe schimbările, atunci când vor fi.

Ela, nu am spus că ai "aruncat" niște versuri pe o poză, te rog nu îmi răstălmăci cuvintele (cum zice cineva de aici). Am spus clar "a scrie". Te rog să recitești și să percepi exact ideea. Iar poza nu este neclară, ci chiar scanată la o rezoluție inferioară, însă se poate prelucra. Nu mi-ai răspuns la întrebare. :)

Am răspuns, dar acum detaliez: părerea mea este că o vizuală nu înseamnă doar scrierea unor versuri pe o fotografie. :) Presupune mult mai mult: oa nume estetică, versuri în acord cu fotografia, anumite nuanțe ale tabloului, care să redea și nuanțe din versuri, compoziție etc. Nu e chiar așa simplu cum pare la prima vedere. Nu am răstălmăcit cuvintele, ci doar ți-am arătat că se pot auzi pe diferite note. Imaginea o las așa. Mulțumesc, revin în următoarea pauză.