Ieșire

imaginea utilizatorului marinela_p

Ieșire

Ne frângem aripile în lanul de grâu,
din păduri răsar cerbi hăituiți,
lupii își ascut dinții în toiul verii

... cu un gest repetitiv
dăm la o parte noaptea,

...să ieșim din întuneric!

Comentarii

Finalul mi se pare tautologic. Mi se pare evident ca daca dam noi nopatea... nu pentru a iesi din intuneric in intuneric. Astfel ultimul vers devine inutil. Legat de "ne frangem aripile" ...un foarte mare stereotip care pentru a impresiona cumva trebuie imbracat mult mai bine. Legat de "lupii isi ascut dintii" mai departe de "Capra cu trei iezi" nu pot trece (no offence !). Cred ca se poate mai bine de atat... Ialin

Lalin, mulțumesc de trecere. Inainte de a-ți răspunde am intrat un pic și pe pag ta. Ai și imagini frumoase pe acolo. Nu-ți comentez poemele aici, că nu le locul aici, poate te voi comenta acolo, deși "mottoul " dumitale îmi spune că nu-ți place să fii criticat, că aprobi cu greu critica literară a unui text. De altfel nici experiență prea multă în creația literară nu-mi pare că ai, deși dumneata ești apreciat ca membru, autor hermeneia, iar eu am eticheta jignitoare de novice, etichetă care (evident) te îndeamnă să iei în zeflemea poemul meu, acea "Capră cu trei iezi" nu are ce căuta în recomandările literare ce ar trebui să le faci, dumneata ca "autor hermeneia" la un "novice hermeneia"! Aș dori mai multă seriozitate când faci comentarii la un novice, mai mult respect pentru scrisul celuilalt. În literatură este loc pentru toată lumea, cred că ar trebui să știi acest lucru. Un poem este valoros dacă rezistă în timp și are ceva de spus celor din jur, spun eu, un novice hermeneia. Aș dori mai multă activitate din partea editorilor de aici, să ne facă mai multe recomandări concrete și să posteze cât mai mult și mai emoționant, mai plăcut pentru cititor.

..."Aripi frânte, a frânge aripi, a frânge zborul" etc - sintagme care de prin secolul 16 și-au tot frânt coatele în milioane de creioane poetice și nu numai. În momentul când, în secolul 21 o folosești, înseamnă că 1. nu poți mai mult decât niște reproduceri citite, probabil, pentru v''o teză; 2. nu te respecți ca poet. ..."din păduri răsar" - răsar ca sinonim pentru "a apărea" se află cam în aceeași situație. .."lupii își ascut dinții" reiau și eu "capra cu trei iezi" și mai spun că "în toiul verii" nu aduce după sine nici o luminre a ideii sau vreo completare a vreunei alegorii subtile. E... toi de vară... și-o dungă. ...finalul s-a vrut apoteotic? A ieșit doar un truism tras de păr. E ca și cum ai spune "duc lingura la gură" (trei puncte pentru suspansul terifiant) pentru ca să mă hrănesc. Iaca poezie. Albă. Modernă. Plină de metatexte, de nepătruns de niciun filtru hermeneutic. A.A.A pi es: Ialin, îți pierzi timpul cu doamna.domnișoara. Crede-mă!

Doamna Marinela in primul rand pseudonimul meu este ialin cu i nu cu L(acolo era i mare=>I). Apoi... am fost si eu novice ca cei mai multi de pe site. Nivelul de novice nu este o eticheta cu atat mai mult nu una jignitoare. Daca se va constata o crestere in textele dumneavoastra cu siguranta veti fi propusa in consiliul Hermeneia pentru reevaluarea nivelului de incadrare. Apoi daca ati fost pe paginile mele, poate ca ati citit si comentarii si ati observat cum apreciez critica. Daca dumneavoastra asta ati inteles din moto... imi pare rau, nu asta am dorit. "Eticheta" de editor, cum ati numit-o, nu presupune in mod special activitatile enuntate de dumneavoastra. Oricare membru, absolut oricare novice/autor/proprietar poate da indicatii in privinta textelor. Adica este la fel de plauzibil ca eu sa primesc indicatii de la dumneavoastra... Nu exista regula sau recomandare care sa afirme faptul ca un comentariu se face pe structura ierarhica. Legat de textul de fata... nu prea aveti un text. V-am spus ca e tautologie, asta inseamna ca ultimul vers nu este indicat in context. V-am spus ca aveti stereotipuri asta inseamna ca va recomand fie sa le evitati fie sa le "imbracati" mai bine, sa le exprimati altfel. Iar daca un lup isi ascute dintii... sincer vorbind... la ce va ganditi prima oara ? Scopul comunitatii este "elitismul textelor"... deci postati texte care sa fie mult peste ceea ce ati postat aici si va garantez ca nimeni nu va ezita sa prezinte afirmatii laudative conexe lor. Cu stima, i alin

Mari, sustin si eu ca incadrarea de "novice" nu are nimic jignitor in ea. Si sunt pe hermeneia, cativa "novici" care scriu de rup oasele cititorului. Insa textul de fata are lacune, iar ialin sau hialin sau lalin sau halim ca n-am priceput si nici nu cred ca trebuie eu sa pricep asta cum ii place lui sa-si zica cu exactitate, cu majuscula sau cu bold sau cu ceva ce nu s-a inventat inca (si multi au luat plasa inaintea ta cu pseudonimul lui, crede-ma)... are dreptate! Si eu iti recomand cu toata caldura sa revizuiesti acest text, asta daca il consideri important de l-ai postat aici. Cu drag, Andu.