gravity

imaginea utilizatorului margas

am rămas prinși
în câteva escrocherii
mărunte

ochiul Lunii întors către
Fața ei nevăzută,
noi doi pășind vezi-Doamne
peste urmele noastre mari
vechi
și adânci

de pe vremea
când Gravitația
era un punct al nostru
de vedere

Comentarii

obiter dicta

Prima strofa si ultima se continua de o maniera fireasca ceea ce ma determina sa incerc intelegerea contructului mediu ca interventie a "povestitorului" ori ca fiind un carcinom, o povara de intelesuri crescute anapoda in umbra pasilor celor doi.
Chestiunea cu "urmele", in speta utilizarea acestui concept in consonanta cu ideea de cuplu, pune in scena o ambivalenta a intelesului, atat prin recursul brutal la htonian, sens subliniat inclusiv de conexiunea cu "gravitatia" din urmatoarea strofa, cat si prin potenta ascensiunii, prin selenara luminare a inconstientului. Cred ca am vrut sa spun prea multe deodata si sper sa ma fi facut inteles.
Oricum plumbul acela picurat in picioare, psihologic vorbind, este foarte sugestiv ca si capcana a umbletului, cum bine incepi poezia. Ce sa mai zic despre ambivalenta acelui "vezi-Doamne" care poate fi citit in mai multe game :)
Daca ar fi sa fi scris eu strofa din mijloc ar fi sunat probabil asa:

noi doi
ochiul Lunii întors
peste urmele vechi
si adanci

ca sa fac legatura cu celelalte strofe. Dar ar fi exclusiv o chestiune de forma si atat.

minimus

Vă mulțumesc pentru comentariu și pentru intepretarea Dvs. mereu strălucitoare atunci când vine vorba de sensuri în poezie...
Versiunea Dvs. pentru strofa de mijloc este nu doar demnă de luat în considerare, dar chiar mă atrage către o variantă cu adevărat minimalistă, așa cum de fapt ar fi trebuit să scriu acest poem... dar cine știe? poate altă dată, când nimeni dintre noi nu va mai fi plecat.