Concursul de Poezie ”Astenie de primăvară - Hermeneia 2010” - modificare la modificare

imaginea utilizatorului Virgil
7 aprilie - 9 mai 2010

Vă aduceți aminte că subtitlul primului anunț al Concursului de poezie „Astenie de primăvară – Hermeneia 2010” suna cam așa: „7 aprilie - 2 mai 2010”. Ei bine, deși a vrut să se refere la întreaga perioadă a concursului, se pare că a fost o premoniție pentru altceva. Deci trebuie să facem o modificare la modificare and I really hate doing that dar acest „unu’ mai muncitoresc” care se sărbătorește prin România ne-a cam dat planurile peste cap. Pentru că următorul weekend se pare că va capta preocupările celor mai mulți într-o cu totul altă parte decît poezia. Și să nu credeți că nu vă invidiez. Pentru că nenorociții ăștia de capitaliști americani nu prea sărbătoresc chestia asta deși avem și noi un Labor day prin Septembrie. În orice caz, am discutat cu Călin Sămărghițan, inițiatorul Concursului de poezie „Astenie de primăvară – Hermeneia 2010” și am luat cîteva hotărîrî, care sperăm să nu mai fie nevoie să le modificăm. Hotărîri motivate de existența acestui weekend dar și de faptul că există deja un număr semnificativ de texte depuse, lucru care va face munca judecătorilor și coordonatorilor să fie considerabilă. Ne-am gîndit că pentru a putea oferi o judecată corectă juriul nu trebuie înghesuit să citească și să judece 60 de texte pe zi. Pur și simplu devine strivitor și nu tocmai vrednic de încredre un astfel de efort. Speram ca anunțul să fie făcut de Călin dar se pare că nu a avut timp și am să îl fac eu acum înainte de sfîrșitul zilei de 28.
Deci, am hotărît prelungirea perioadei de depunere a textelor pînă Duminică 2 Mai 2010 ora 23:59, ora României.
Introducerea pariurilor la Bursa cîștigătorilor se va face Luni și Marți, 3 și 4 Mai 2010 pînă la ora 23:59 ora României.
Procesul oficial de jurizare se va face în zilele de Luni, Marți și Miercuri, 3, 4 și 5 Mai 2010 pînă la ora 23:59 ora României.
Succes și inspirație tuturor pe ultima sută de metri!
Joi și Vineri, 6 și 7 Mai 2010 pînă la ora 23:59 ora României, sînt rezervate votului popular.
Sîmbătă, 8 Mai 2010 se vor calcula rezultatele.
Iar Dumincă, 9 Mai 2010, anunțarea rezultatelor și premierea.
Succes și inspirație tuturor pe ultima sută de metri!

Comentarii

activitatea juriului

Virgil,
E foarte bine cum ai procedat.
Altă problemă ar fi că fiecare membru al juriului ar trebui sa primească, prin e-mail, precizări privind modalităţile de jurizare. Eu, unul, am citit majoritatea textelor şi am şi dat nişte note preliminare, pe un tabel. Aşadar, cum se va juriza, practic?

DOREL

Dorel, te asigur ca toate aceste lucruri sint deja pregatite si la vremea potrivita veti fi (cei din juriu) atit anuntati cit si dotati si instruiti cu tot ce este necesar. In principiu vorbind, notarea se va face online (cred ca este o premiera - nu am mai vazut un alt site care sa o faca pina acum -) si va fi accesibila numai juriului pina la data anuntarii, data la care toata lumea va putea sa vada cit se poate de transparent rezultatele procesului. Votarea online va face în acelaşi timp ca munca celor din juriu sa fie mai usoara si sa piardă un timp minim cu munca "de secretariat".

mai multe premii speciale

Dl Silviu Guga, responsabil literar al revistei "Cenaclul de la Păltiniş" mi-a transmis că întrucât sunt foarte multe poezii bune, va fi foarte dificil să desemneze una singură drept câştigătoare. Astfel că vor fi desemnate locurile 1, 2 şi 3 ca Premii speciale acordate de revista respectivă.