clinical life

imaginea utilizatorului Virgil
...

stai și privești cum viața se golește
ca un garaj atins de faliment
în prag de octombrie
uneori fură vecinii
alteori toamna cu ploile ei
păsările amintirile
de la o vreme te simți chiar bine
spațiul larg îți priește
poți să-ţi pui întrebări fără să te încurci în detalii
fără să te gîndești la implicații
regia camera măștile
totul devine simplu
o altfel de naștere

Comentarii

L-am citit la persoana I şi

L-am citit la persoana I şi îmi ,,prieşte". M-am oprit după versul ,,restul decor". Mi-am luat răgazul unei reflecţii. Parcă aş vrea să renunţ la versurile care urmează, parcă nu. Vin toate ca o cascadă. Poate doar versul ,,parole chitanțe", fiindcă iese un pic din ,,decor", din sfera metaforelor din celelalte versuri. Depinde câtă semnificaţie are pentru autor, şi cred că are că altfel nu ar fi fost scris. L-aş pune înaintea versului ,,la implicații la dobînzi".

mda, poate ar mai merita

mda, poate ar mai merita lucrat. e aproape obositor cu o singura viata, o singura...etc.
apoi, nu stiu, nu-mi plac titlurile in engleza pentru texte in limba autohtona. desi poate, are o putere de evocare mai mare in limba lui Shakespeare.
finalul cu `îngeri de scrum" e banal, clișeistic.

Totuși, cred că merită revăzut

Unele idei din text sunt frumoase. Partea de început parcă suna mai bine închegată, dar repetările obsesive din a doua jumătate și finalul cumva banalizat de o avalanșă de descrieri nu prea ajută. Cred că se poate (și merită) să mai fie puțin periat, pentru că are potențialul să sune mult mai expresiv.

parcă e altceva. ideea e mult

parcă e altceva. ideea e mult mai bine, mai simplu adică, susținută de text. fără a deveni o poezie remarcabilă, sentimentul de toamnă, atât ca anotimp al naturii, cât și al vieții biologice, te captează, te sfâșie un pic.

poate ai putea renunța la substantivul dobânzi, iese din ”cadru” și nu oferă ceva în plus.

nu ar fi mai corect ”îmbătrânirea o altfel de naștere” ?

Da, te-ai oprit la timp.

Da, te-ai oprit la timp. Restul chiar era din alt ,,strofă". Acum mesajul e mai clar. După versul final am spus în gând: ,,pentru o altfel de viaţă" ( a nu se înţelege că sugerez să fie adăugat...am o vorbă de ceva vreme: uneori poemul se continuă în cititor).