"Gimnastul fără plămâni" de Andrei P.Velea

imaginea utilizatorului avelea
lansare online

Comentarii

Am onoarea de a lansa pe

Am onoarea de a lansa pe site-ul Hermeneia versiunea online a volumului meu de debut - "Gimnastul fara plamani" (editura Centrului Cultural Dunarea de Jos, Galati, 2010). Lansarea cartii tiparite a avut loc la Galati, joi 28 octombrie 2010, orele 12 si 12 minute, Centrul Cultural Dunarea de Jos. Paul Blaj, membru activ al acestui site, a fost intre primii care au avut placerea de a vorbi despre carte (http://www.hermeneia.com/content/andrei_p_velea_gimnastul_fara_plamani). Datorita lui m-am inscris pe Hermeneia.com; ii multumesc inca o data cu aceasta ocazie! Mai multe referinte critice puteti gasi pe blogul meu personal. Poemele din acest volum sunt scrise intre 2001 si 2006... mi-a trebuit destul de mult timp sa ma decid sa fac pasul publicarii. Ma bucur insa ca am avut curaj si sper sa gasiti, fiecare dintre voi, cititorilor, ceva (macar un vers!) care sa fie pe gustul domniilor voastre! Lectura placuta!

eu te felicit dar îmi pare

eu te felicit dar îmi pare regretabil că în corpul cărții diacriticele „ș” și „ț” nu mai există iar „ă” este marcat incorect. De fapt prin prefața „Ș” apare total greșit. Asta mai ales că pe coperta (care evident este scanată și nu trancrisă) toate caracterele apar corect. Deci, am să încerc să citesc volumul dar ar fi fost mai bine dacă nu ar fi avut aceste scădințe grafice.

Am ascultat sugestia

Am ascultat sugestia dumneavoastră şi am realizat o nouă versiune. În prima am pornit de la documentul PageMaker trimis la tipografie, însă am avut o problema tehnică (nu ştia să salveze 'ş' şi 'ţ'). În cea de-a doua versiune am pornit de la versiunea Word a documentului si am rezolvat această problemă, însă aspectul grafic nu e fidel ediţiei tipărite.

acuma,

acuma, e firesc gestul meu, chiar anticipabil, dar te rog să renunți la varianta care nu este bună, ai ajuta mai mult cititorul, zic eu, să nu îl zăpăcești. Despre volum mi-am exprimat părerea și te felicit! Ceea ce cred și îmi doresc este ca site-ul Hermeneia să aibă cât mai multe asemenea lansări online. Drept pentru care apreciez gestul tău, om bun. La mulți ani, Andrei!

felicitări! cred că imaginile

felicitări! cred că imaginile inserate poartă amprenta unei mîini sigure cîmpul vizual fiind definit de un ochi format. dar mai cred că ele în această formă își găsesc un loc mai potrivit într-o expoziție de arte vizuale sau într-un album dedicat. aici eu aș fi încercat o variantă a lor, o mixtură între line art și raster, ipostază care dă un plus de dramatism și este mai apropiată de cărțile de versuri în general.
Exemplific cu două imagini pe care m-am jucat la repezeală:

Interesante prelucrarile,

Interesante prelucrarile, Vlad. Am vazut si pe blogul tau ca te pricepi. Sunt doar un fotograf amator cu ceva simt pentru incadrare. Folosesc un Canon EOS 100D fara pretentii mari, un DSLR entry-level. Am postat pe cateva site-uri de fotografie 'artistica'. La prelucrari nu ma pricep, asa ca am preferat sa includ fotografiile ca atare (doar cu un minimum de retusari). Pentru editia tiparita am folosit hartie groasa, cretata si imprimare de calitate 'inalta'. Au iesit bine (cel putin asa spun si altii care au vazut cartea tiparita).

aalizeei,

aalizeei, nu te-ai jucat bine (în opinia mea). mai încearcă

Doamnnei Cristina: daca dati

Doamnnei Cristina: daca dati 'click', apare 'view in full screen'. Apasati acolo si se deschide cat tot ecranul. In acest mod ('full screen'), functionalitatea de 'zoom' este simplul 'click'.