vorbește cu peretele meu. și fă ca el

imaginea utilizatorului francisc

Și atunci a venit dracul la mine și mi-a zis:
- Ce faceți?
- Purici.
- Purici?
- Ihi.
- Asta vreți să faceți cu viața dvoastră? Atâta?
- Se caută puricii, de orice sex?¬? Se caautăă. Fac purici. Cei frumoși, puricii de export, sunt și cei mai bine vânduți.
-Vreți să mă vedeți?
- Ce vreau eu nu e din lumea aceasta.
Și atunci o mână strălucitoare mă prinse de suflet și mă trase în piept.
Asta era în `93, în Cotnari, sus, la castel. Venisem, trimis de ai mei, la o nuntă; se cununa roaba lui Dumnezeu, Maria, cu robul ei, Iosif. După două pahare, cum stăteam eu singurel, în cămașă albă și pantaloni negri, în dungi, văd un purice pe fața de plastic. (O rudă, pesemne.) Și dau să ies.
Pe tavan, puricii se roteau în draci.
Mai târziu, când am crescut în urechi am început să aud puricii de pe alte planete. Se băteau. Unii mureau cu limba în gură. Alții, nu. Se băteau cu ei înșiși. Unii mureau cu limba în gură. Alții, nu. Asta era în `93, în Cotnari, sus, la castel. Ihi. Se caută puricii, de orice sex. Fac purici. Și dau să ies. Atunci a sărit dracul pe fața mea și mi-a zis:
-Tu ce cauți pe umărul textului?

Comentarii

...genial titlul, Dorine. uite acu' mă duc...:))! și fac ca el:)!

vino. mi-a vorbit despre tine. te asteptam.

e fain textul! ai un har formidabil de a concentra, captiva, povesti, crea cum rar am văzut. realmente m-a relaxat: purici în raport cu atâția alți purici care fac numai purici s.a.m.d. "Mai târziu, când am crescut în urechi am început să aud puricii de pe alte planete. Se băteau. Unii mureau cu limba în gură. Alții, nu. Se băteau cu ei înșiși. Unii mureau cu limba în gură. Alții, nu." ...și neștiind ce caut pe umărul textului iată, dau și eu cu penița. după purici...

...trăiești periculos!Unde pereții au urechi...:) ai grijă de tine:)

cine ma iubeste, ma iubeste si cu si fara purici. ca paul, de ex ;)) multumesc, aranca. aprecierile tale constante sunt un semn bun pentru mine.

...your kung fu is better than mine:)) teach me master:)!

lasa tot ce ai si urmeaza-ma :)

Surprinzi, domnule, întotdeauna, și textele tale plac. O dată acustic, că zicerea ta sună bine, dar se prelinge spre o ureche internă - aia de crește odată cu noi, cum zici - și nu te mai lasă. Cititorul poa' s-o așeze oriunde printre gânduri, că începe nicăieri și se termină taman când ai vrea mai departe. Dar e bine scurt. E bine scurt că apuci să zici tot.

recunosc ca si eu m am gandit cum se face ca avem incredere in noi si in acel ceva numit Dumnezeu. sa fie diavolul de partea noastra? sau ....nu stiu.... sa l lasam si pe el sa ispiteasca textul..sau poate noi facem asta, cand violam textul si pe creatorul lui multumesc,. ma ierti ca m am intins in explicatii

dom-le, nu stiu cum poti sa ai atata trecere cu texte atat de alambicate si tendentioase. alambicate in sensul ca faci un amalgam de idei, adica pureci cu nunta si cu dumnezei... si tendentioase, in sensul ca profiti de idei atat de mult dezbatute, tratate si aprofundate de/a lungul timpului, incat, desi sunt sau au devenit banale, tot starnesc tulburare in inima cititorilor...!?!