epigrama bat-o vina

imaginea utilizatorului margas
că e de toată stima!

Având în vedere climatul politic, economic și mai ales social din casa noastră (vrem nu vrem) România, propun Consiliului site-ului organizarea unei întreceri de umor și ironie (eventual sub formă de epigramă, și ca să mai revigorăm acest gen, de ce nu? dar nu obligatoriu) la adresa situației politice, a așa-ziselor schimbări din Românica noastră dragă.
Cred că ar fi de datoria noastră, ca iubitori/iubitoare de cuvânt, să ne exprimăm aici, pe hârtia virtuală a site-ului nostru Hermeneia, pe această temă.
Poate chiar am putea face o Agoră la fel cum se dorește Piața Universității să fie (și eu cred că va fi de îndată ce gerul cumplit va ceda) în care să ne spunem (literar, artistic) părerea.
Adică să nu stăm cu mâinile în sân pe tema a ceea ce se petrece acum la noi în țară.
Doar o propunere.
Margas

P.S. Dar cum o propunere nu e bună fără o zicere

Titlu
PM MR Ungureanu (în loc de HMS Ungureanu)

Avem boss nou din Servicii
Hebrew fresh cu părul scurt
Noi cei mici și plini de vicii
O să stăm doar pe.. iaurt!

Experiment literar: 

Comentarii

se zice ca la frig mintea gandeste mai bine:). ar fi

se zice ca la frig mintea gandeste mai bine:). ar fi fain sa se dea curs initiativei, recunosc, nu stiu daca as participa, nu-s o buna epigramista, dar cred ca site-ul s-ar mai dezmorti nitel si poate s-ar mai schimba un pic atmosfera...din suflete si dintre suflete:)

da, și mie-mi place ideea, uneori m-am mai jucar și eu

da, și mie-mi place ideea, uneori m-am mai jucar și eu „de-a epigramistul”. :)
dar nu pentru asta o să puno peniță, cu pentru a atrage atenția asupra inițiativei.
să vedem... cine se mai joacă? (bine, știu că epigrama, cel puțin, e lucru serios, dar...)

Virgil, eu am propus așa ceva în ideea unei infuzii de

Virgil, eu am propus așa ceva în ideea unei infuzii de noutate pe site, având în vedere că epigrama este un gen mai 'uitat' în ultima vreme, deși 'vremurile' parcă o cheamă 'la rampă'. Aș putea spune că aș prefera mai mult acid unor smiorcăieli de care m-am cam săturat, no ofense pls. Dar nu înțeleg de ce îmi spui mie să mă 'ocup de tot'? Cum aș putea? Eu sunt doar un membru al site-ului și nu am alte posibilități la care faci aluzie (recompense)... în afară desigur de aprecierea mea cât se poate de sinceră.
Însă mi-ar plăcea epigramă pe Hermeneia, ceva mai multă actualitate poetică, mai puțină cum spuneam și nu doar eu 'smiorcăială' recomandată iar dacă virgulă Consiliul nu consideră bună ideea mea, mă voi apuca să scriu de una singură, pentru că tot ce se întâmplă acum în Românica e 'feno-metal'. Iar dacă măcar cineva îmi va ține isonul (Adriana mi-a dat un semnal favorabil, many thanks sancho)... tot e bine.
Margas