nisip

imaginea utilizatorului vladimir

beau sirop de migdale pe terasa aceleiași cafenele
ca un animal înstrăinat în oaza de sânge
a unei păsări cu penele ruginite prea devreme
imaginea unei femei mi se prelinge pe retină
abandonându-se apoi nisipului arămiu

umbra câinelui meu mă urmează cu vertebrele smulse
până când mirosul iute al deșertului ne acoperă urmele
Leila își mângâie șoldurile despuiate mă ispitește
să-i ating pletele negre precum un început de dorință
îi cuprind sânii cu patima neguțătorului de iluzii
adulmec pe Dumnezeu tainuit în femeie ca un parfum

Comentarii

"adulmec pe Dumnezeu tainuit în femeie ca un parfum" suna frumos dar stii tu bine ca ideea asta a cam inceput sa se repete la tine. siropul de migdale mi se pare o introducere cam simpluta iar "oaza de singe" mi se pare o gaselnita fortata primele doua versuri din strofa a doua insa sint remarcabile: "umbra câinelui meu mă urmează cu vertebrele smulse până când mirosul iute al deșertului ne acoperă urmele" deci ma lasi cu "mixed feelings"

Virgile e vorba despre rescrierea unei idei valorizate intr-un text mai vechi... adulmecarea (gest de salbaticiune, primar prin excelenta) unui Dumnezeu care se ascunde in femeie ca un parfum s-a vrut o sinteza a atitudinii mele fata de dame... "oaza de sange" e un fel de a zice ca in jur totul e mort, e desertic... poate ca spus cam prea dur... am sa ma ganesc la altceva aici. In partea a doua, ma iarta, am cazut in hedonism... n-am mai avut destula inspiratie. Multam de feed-back.

"imaginea unei femei mi se prelinge pe retină abandonându-se apoi nisipului arămiu" - frumos formulată, însă îmi pare puțin facilă. A doua strofă are un început de excepție. Totuși, "pletele negre precum un început de dorință" este iarăși, cam uzitat. Final reușit!

Thorkild... poezia este una de stare si se bazeaza nu pe o intelegere rationala ci pe una senzoriala... ai dreptate cu pletele acelea. Multumesc pentru opinie.