dragostea

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan

las vene deschise
sub podul șlefuit
de pași

luntrea devine
val de trecere
cînd piere

veneție secată
sufletul

Comentarii

Incepi prin a ne prezenta drept titlu un concept si nu unul oarecare ci dragostea, chestiune care din capul locului da impresia de pretiozitate... basca umorul involuntar din "dragostea... de Ecaterina Bargan"... macar sa fi lasat o bruma de subiectivitate dar astfel suna a definitie, a sentinta aproape... Textul e relativ zgarcit in cuvinte si vezi tu Ecaterina astfel de alcatuiri poetice trebuie sa mizeze pe sugestie si formulari puternice pentru a exprima si altceva in afara banalului. Mi-a placut imaginea podului slefuit de pasi, chiar si ambivalenta cuvantului pod (punte sau parte a unei constructii)... strofa a doua este prea soft si este situata exact in pozitia de forta care ar fi trebuit sa sustina inceputul... e, cum sa iti spun, fragila ca o testoasa cu burta in sus... finalul nici asa nici pe dincolo... e frumos dar banalizat de la atata folosire. Cu alte cuvinte intentie laudabila dar mai e nevoie de pasi pana sa se slefuiasca pe deplin :)

Din context am inteles ca ai fi cruda insa nu am stiut ca esti si pisaloaga :) E numai treaba mea ce fac acolo Catherino.

foarte frumos vladimir foarte frumos. ce sa mai zic? sa nu iti permiti sa ma numest cruda sau pisaloaga. zimbetul cela nu e suficient. trebuie sa-ti ceri scuze. esti editor, stii asta. si inca nici nu te tii de cuvint. tu ce parere ai, trebuie sa trec la novice?