Păpușari

imaginea utilizatorului Sapphire

mâna întinsă care nu spune o poveste
aruncați-vă sforile cât mai sus nimeni nu prinde la capăt
nimeni nu așteaptă o mișcare sau alta
poate doar vopsită în culori de război
tristețea
jucând mână moartă
trimițând cercuri de fum
spune-mi ce vezi mă întreba
poate doar tristețea mai privește
distrată jocul nostru aleatoriu
dar noi avem mâinile legate cu sfori
și nici măcar o poveste
de spus și nici măcar o păpușă
pe care s-o imităm
hit the road păpușare

Comentarii

În versul 2 ar fi mers evitat "prinde_de", cu "prinde capătul". Topica în v4 dă o notă de forțare în recitare. Gerunziile unul sub altul "jucând"-"trimițând" pot fi revăzute. Se repetă "spune povestea" - "poveste de spus", tristețea, în versuri destul de apropiate, fiind poezie de mică dimensiune. Ideea în sine este și a tot fost vehiculată în tot felul de scrieri, aici remarc "cercuri de fum" și ceea ce ochiul abia vede. "hit the road", da, conține și o nuanță de ironie poezia ta.

Ela, am modificat finalul versului 2 și am forțat o respirație în versul 4, mulțumesc de sugestii. Gerunziile sunt intenționate, de poveste și tristețe de ce se repetă într-o poezie de atât de mici dimensiuni mi se pare inutil să spun, tocmai asta e esența, e o poezie care ar trebui să spună o poveste pentru că tot mai mulți caută povestea și in poezie, cu toate acestea nu spune, deși aparent are construcția păcălitoare a unei proze... Cât despre idee, Ela, ce să spun, mi se mai întâmplă și mie din când în când să mai vin cu ceva nou, uite că astă seară am avut chef să parodiez tocmai o idee vehiculată, dar întorcând-o pe dos, dezbrăcând-o și lăsând-o așa, naked. Ceea ce înseamnă, nu-i așa, că nu e chiar pastișă, mmm? Bine, știu că nu asta ai vrut să spui, dar am răspun un pic în același ton al textului.

Da, ai prins bine firul, nu am vrut să spun mai mult decât am spus, ci să vezi cum văd ce nu se vede. În plus, parcă ți-am mai lăsat un comentariu pe o proză. Is'n it? Și nu găsesc firul înapoi. :)