Virtualia XI - anunț final

imaginea utilizatorului alma

Iată afișul cenaclului, cu programul de lansare de carte, precum și coperta volumului.
Mulțumim lui Vlad Turbure pentru grafica deosebită!

Comentarii

parerea mea... mai mult sau mai putin estetica

parerea mea... mai mult sau mai putin estetica Si sper sa nu se supere maestrul Vlad. Mie nu imi place si nu neaparat din cauza rosului, care e ok la urma urmei. Mi se pare prea pestrit ca tipuri de fonturi. Fontul negru cu numele editurilor abia se vede la mine. Chiar si nota aia cu in memoriam ... abia se vede. Apoi "chestiile alea cu pin"... (ca nu stiu cum sa le numesc) alea pe care scrie Poezie si Roman. Nu le inteleg rostul... estetic. Mi se par cam tiganoase. Nu ca as avea eu ceva cu tiganii dar nu le apreciez estetica in mod deosebit. Imi par ca niste umpluturi neelegante in plus. .. am spus ca sint umpluturi?...!.. Apoi... un fluture aiurea acolo. Cind pe sirma e o tipa cu umbrela. Adica umbrela=ploaie=noiembrie. Mai merge. Dar fluturele in noeimbrie e chiar aiurea. Mai ales ca e decembrie. Infantil. Parca e ideea unei fetite de 13 ani care orice face tot printese deseneaza. Asa si cu fluturele asta pe care parca l-am mai vazut undeva. Si apoi este U-ul. UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU-ul acela Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaare. De parca e e Universitatea Craiova. Sau Uniter. Sau magazinul Unirea. Sau UTA Arad. Sau UMGB. U asa mare vine de la Universitate in general. Si apoi aici e ..... in mijlocul cuvintului. Pe bune ca e absolut aiurea. Si apoi IASI jos scris cu..... rosu!!! Din nou o culoare care nu mai apare in fonturi. Afisul are destula inconscventa artistica dupa parera mea. Dar speram la mai bine, pe viitor.

afișul final

Iată și afișul final, cu programul cenaclului. Mulțumim Hermeneia pentru găzduire! Vă așteptăm cu drag!

si tot ca o parere eu cred e ok. Felicitari!

Avand in vedere ca cenaclul este in 2 zile, si sunt convinsa ca sunt alte 20 de lucruri care trebuiesc facute in acelasi timp, afisul este ok, mie-mi place si nu ma agaseaza fonturile in nici un fel. Mi se pare bine realizat, si va felicit pentru munca depusa! Este un efort cat se poate de admirabil! Iar afisul asta nu merita sa fie criticat, pentru ca simbolic vorbind e mult mai mult decat un fundal rosu, o imagine si fonturi. (si chiar si asa vorbind, este suficient de bine realizat). Din nou, felicitari! Si abia astept sa va cunosc. :)

Crin

parerea mea este ca orice "merita" sa fie criticat. De fapt eu m-as teme de afirmatia "ceva nu merita sa fie criticat" pentru ca asta este dupa parerea mea o fraza periculoasa. Pentru poate implica ca un lucru este atit de jalnic incit nici nu merita sa iti pierzi vremea ca sa ai o opinie despre el, si atunci inseamna ca am a priori o parere foarte proasta despre el. Sau inseamna ca un lucru este in mod artificial sacralizat, cam cum erau operele lui ceausescu, si in felul acesta erau "dincolo de dreptul nostru omenesc de a critica", dar cind ajungi sa spui asta si nu te referi la Dumnezeu inseamna ca de fapt caricaturizezi din capul locului acel lucru (cam la fel cum se intimpla cu operele lui ceausescu) si deci descalifici lucrarea respectiva. Ce vreau sa spun este ca prin insusi faptul ca spui ca un lucru "merita criticat" ii acorzi valoare. Valoarea timpului pe care il pierzi ca sa te apleci asupra acelui lucru. Valoarea numelui tau pe care il pui sub o nota critica. Valoarea intinseca a faptului ca acel lucru se califica pentru a intra in categoria lucrurilor pentru care se fac critici. Poate tu nu stii, Crin, dar exista rochii, parfumuri, case de moda, scriitori, regizori de film, compozitori, etc, etc, etc, care ar da bani grei ca sa intre intr-o recenzie critica. Ar da orice ca un critic macar sa ii bage in seama. Si cu cit e mai de valoare criticul cu atit e mai de valoare bagarea in seama. Exista o expresie pentru asta parca. Daca te critica cutare sau cutare "esti in carti..". Eu nu cred ca sint o mare personalitate dar cred ca am dreptul sa imi exprim parerea despre ceva ce se pune pe Hermeneia (macar). Iar simplul fapt ca eu mi-am pierdut timpul cu asta cred ca... se merita .