unele lucruri

imaginea utilizatorului bobadil

sunt unele lucruri pe lumea asta
pe care le simt
doar ținându-te de mână

sărutul chiar nu mai contează
doar întrebarea dacă e momentul potrivit
acum, când ochii
ne sunt ne-dormiți
de dor

cineva cândva poate îmi va spune de ce
pe lumea asta sunt unele lucruri
care ne dor împreună din inimă

până în mână

Comentarii

...asa cum uneori poti te poti regasi in trairile cine stie cui citindu-i, intamplator, cuvintele. Le citesti si te-ntrebi, pur si simplu, cum de te-a scris. poate fiindca adevarurile se spun intotdeauna simplu. si se transmit simplu, cum lichidele prin vasele comunicante. ca acest dor circuland, osmotic, de la inima la mana, asa cum lumina ajunge pamantului. penita pentru toate acestea, Andule. cu multumiri. P.S: stiu ca acesta nu e ceea ce s-ar numi "un comentariu literar", dar chiar nu vad rostul unuia.

erata: asa cum uneori te poti...

Andu in ipostaza melancolina. Nu-i asa ca, uneori, lucrurile simple, spuse din suflet, sunt mai aproape de ceea ce intelegem prin poezie?

Adriana, eu nici macar nu mai stiu daca "adevarurile" se spun "simplu" sau deloc. Dar asta nu mai are importanta atunci cand nu mai vorbim despre aceste adevaruri ci despre ceea ce simtim, adevarat sau nu fie acest sentiment. Multumesc tie pentru lectura. Ionut, noi doi mai avem un drum de batut impreuna pana sa uitam acesti 12 ani de varsta care ne despart (care ne si apropie, ciudat, in zodia iepurelui) si sa picam "la o pace simbolica" . Deocamdata tu mie imi pari un fariseu, sa ma ierti ca ti-o spun asa, direct. Un om care foloseste cantitatea in locul calitatii si care de cate ori are ocazia se ascunde dupa identitati contrafacute, si un semi-doct pe deasupra. Insa s-ar putea, prea bine, sa ma insel. Atunci cand imi voi da seama ca m-am inselat imi voi face mea culpa. Pana atunci insa, ramane cum am stabilit. Te mai astept oricum cu opinii, nici eu nu voi fi zgarcit, de aceea suntem aici, nu? Andu

Andu, Andu. Greu sa aiba omul incredere in tine. Azi il lauzi, maine il faci cu ou si cu otet. Bine ca nu te-ai facut critic literar, ca ajungeam de rasul lumii. Vezi tu, domnii aceia critici literari sunt niste oameni care nu se uita la cantitate ci la calitate. Sunt oameni care nu isi risca imaginea comentand favorabil "prostioare". Asta conteaza enorm pentru mine... Si mai conteaza si faptul ca am plecat de la o editura practic necunoscuta, fara sa ma folosesc de nu stiu ce nume. Si mai conteaza si faptul ca unora le place ceea ce scriu, vei constata pe Google. Astea sunt realizarile mele personale, nu am dat in cap la nimeni pentru ele, nu am fortat mana nimanui si nici a mea, nu m-am milogit, nu am umblat cu pupincurisme. Punct. Apropo de semidoct, cred ca te apropii de un citat din cartea mea de aforisme: Semidoctii sunt dusmanii cei mai de temut ai poeziei. As putea spune, la modul amuzant: ma plagiezi. Deocamdata lucrurile stau in felul urmator. Habar nu ai cat anume am citit, ce gen si ce preferinte am. Nu o sa-ti demonstrez niciodata cum nu o sa demonstrez nimanui. Poate ca am facut-o de cateva ori, subtil, la volumele pe care le-am ingrijit-prefatat si la colaborarile cu unele edituri. Dar lucrurile astea se intampla intr-un alt cerc. Asta una la mana. A doua la mana, parerea ta despre mine ca poet e parerea ta, trebuie sa existe si pareri contradictorii. Stai linistit, nu o sa incerc sa te corup, sa devii un adept al poeziei mele. Poti sa arunci cu pietre, poti sa jignesti, esti un om liber. Cat despre varsta... te rog, nu incerca sa vii cu astfel de argumente, cred totusi ca esti un om serios si respectabil. Te las sa reflectezi.

O sa reflectez Ionutze... oricum, o replica pe care a trebuit, in ciuda antipatiei ce ti-o port, sa o apreciez cum se cuvine Andu P.S. Ca sa te "plagiez" din nou, varsta este ca si timpul sau muzica pop, azi e, maine nu mai e. Deocamdata insa e (asta nu mai e plagiat).

Corecta observatia, Andu. Ce sa fac, cand nu sunt treaza de-a binelea mi se intampla sa confund adevarul cu simtirea si ce se spune cu ce se tace. :) Nu-i nimic, intr-o zi imi va trece. Pana atunci, conteaza ca poezia imi place si la orele serii, cand lumea are o cu totul alta culoare.