fahrenheit game

imaginea utilizatorului Lentib

Acest text se află în Șantier

.

îmi place cum deformează orizontul
golește străzile / usucă irisul din spatele perdelei
casele devenind cochilii însemnate cu pentagrame

o aştept pentru că ne putem dezbrăca amorali pe un bloc

te voi așeza pe spate și nu vei simți smoala cum îți intră în carne
sânii / furci caudine spre care voi luneca pe o pojghiță de transpirație
feromonii marcând terra nova / chanel no 5 schelăcăind cu urechile pleoștite

umbra noastră se prelinge mai ușor după colț
cu senzația aceea de gomoră absolvită

apa a secat / podul s-a sinucis
mă arcuiesc / începi să curgi

Comentarii

...

un text care mă ispitește să fiu ironic. o fi cald în românia, sau așa mi s-a spus. dar nu cred că face bine la poezie. un text care cel puțin pe mine nu mă convinge că trece prea mult dincolo de epidermă. și e și scris se pare în grabă. iar graba nu satisface nici măcar în poezie.

Astăzi

nu-ţi place niciun poem, precum văd. Al meu o fi scris în grabă dar ceva îmi spune că nu se va topi în arşiţă. Chiar va ajunge într-un ventricul răcoros şi moale ca un baldachin...

Pardon

de-ntrebare, dar ce cuvânt e ăsta: "schelăcăind"?!
Dar să trecem, aplecându-ne asupra textului.
Aşadar: primele două versuri - foarte promiţătoare. Din păcate, al treilea e cacofonic (sub aspect liric, nu fonetic - prin acel gerunziu inadecvat, prin participiul care lungeşte un raţionament pre(ten)ţios).
Urmează un dublu exhibiţionism: erotic şi liric. Al doilea decurgând din primul. Nu ştiu ce experienţă erotică are autorul, dar sexul pe caniculă e dificil şi între cearşafuri albe, dacă n-ai aer condiţionat. Te trec toate apele. Darămite pe smoala de pe acoperişul blocului! Oricât am vrea noi să credem că una e în realitate şi alta în artă, lucrurile nu stau chiar aşa. Imagini precum cele din a doua parte a poemului ne contrariază şi ne determină să refuzăm nu doar ipostaza reală, dar şi pe cea imaginară.
Vorbind, însă, doar cu referire la text, el mi se pare căutat şi condus de o evidentă intenţie de a epata. Din punct de vedere liric, se amorfizează de la un vers la altul.

întrebare

ce înseamnă a schelăCăi?
Iar în rest, subscriu, un poem plin de aiureli, un fel de sex ratat pe acoperisul încins de canicula al unui bloc reparat recent cu smoală din fonduri UE.
P.S. Laure, şi asta e chiar pe bune, dacă mai citesc o chestie din asta lipsită de orice valoare sub semnătura ta aici pe site voi considera că traversezi o perioadă de încercări nefaste (nu-i nimic, ni se întâmplă tuturor) şi nu te voi mai citi până nu-mi vei da tu un semn în particular. Nu am nici timp şi nici nervi pentru aşa ceva. Am câţiva autori preferaţi, tu eşti printre ei, dar la o adică scurtez lista că nu am nervi pentru aşa ceva.
Cu drag,
Andu

Domnilor

acum am o îndeletnicire atât de plăcută încât nu mă pot desprinde de ea. Voi reveni cu răspunsuri ample.

P.S. O singură observaţie în legătură cu schelăcăitul. Chiar nu este evident că este o licenţă poetică făcută cu un anume scop ?

hais ă fims erioşi

"schelăcăind"... licenţă poetică??!!! Hai să fim serioşi. Chiar aşa e de greu să admitem că am tastat greşit sau că e o simplă gafă făcută în timp ce aveam "o îndeletnicire mult mai plăcută". La urma urmei nimeni nu poate face două lucruri bine în acelaşi timp.

:))

"hais ă fims erioşi" ! Dar asta ce este: un dialect al limbii ESPERANTO ?

it was a joke

it was a joke. intenţionat. bănuiam că ai să te prinzi. probabil am sperat prea mult.

Virgil,

normal că am înţeles. Dar prefăcându-mă că nu înţeleg gluma ta, te-am pus în situaţia să te explici, că să înţetegi situaţia mea precedentă de a explica ceea ce era evident. Cam lungă fraza dar acum e clar, nu ?

laurențiu schelăcăie

normal aș fi invidios pe îndeletnicirea plăcută care te împiedică să răspunzi cum se cuvine în subsolul acestui text laure, dar nu sunt pentru că această plăcută cum îi spui tu cu grație îndeletnicire se numește labă, nu?
Andu

În atenţia lui Virgil Titarenco

Mi-ar fi foarte uşor să-i răspund lui Bobadil,dar în acest fel s-ar ajunge la vulgarităţi şi jigniri care cred nu au ce căuta pe Hermeneia. Te rog să iei măsurile în conformitate cu regulamentul.

Cu stimă

micro-pamflet

Întrucât Virgil Titarenco, acest Sergiu Nicolaescu al poeziei, propritar de site, director, şef al unui Consiliu inexistent şi al altor comitete şi comiţii, poet, critic, şamd, nu a binevoit să ia măsurile cuvenite împotriva jignirilor care mi s-au adus de către clownul de serviciu Bobadil, înseamnă că orice regulă este abolită aici şi voi răspunde ca atare.

Bobadil, simpatia de care pomeneam este cea faţă de un saltimbanc, de un biet pitic care face giumbuşlucuri. Eşti obraznic şi nesimţit. Ai jignit de-a lungul timpului multe persoane. Ai fost eliminat de pe toate site-rile pentru comportamentul necivilizat şi licenţios. Eşti un PLAGIATOR notoriu care a fost eliminat ( definitiv !?!) de pe Hermeneia. Eu, în locul tău, nu aş mai fi scos capul în lume. Mă gândesc cât de complexat trebuie să fie un tip care plagiază : este o mică dramă într-un suflet mic, a unui om care scrie îngrozitor de prost şi care refuză realitatea. Singura lui scăpare fiind să PLAGIEZE.

Bobadil, eu am spart capete pentru jigniri mult mai mici. Ai o plăcere bolnavă să faci scandal, să te expui public ( explicabilă prin complexele tale ). Există chiar un zvon că îţi place să umbli travestit. Ştiu multe despre tine, dar mă abţin. Am o rugăminte la tine. Pe acest site ai primit un ultim azil poetic. În loc să te străduieşti să ne faci să uităm că eşti un plagiator ordinar, tu ieşi la rampă, punându-ţi poalele în cap, că de, ai rochiţă, nu-i aşa ?

video

Mie îmi place doar ultimul vers, foarte interesantă ideea de pod, apă, cruce - dacă aşa a vizualizat şi autorul. Însă, în rest, e prea dur. Aşa am aflat şi eu că Farenheit e un video game.

despre șanel și despre ceanăl

nu stiam ca se mai spune si "a schelacai" la "a schelalai". desi nu l-am gasit in dex, am vazut ca e folosit si-n alte locuri pe net; deci poate trece ca varianta locala. totusi, "chanel no. 5" e "chanel" peste tot, deci nu "channel". ma gindesc ca ti-o scapat, sub influenta omniprezentului englezism "channel"

Alina Manole,

îmi place că ai scotocit şi ai găsit acea trimitere la jocul video! În legătură cu ultimile două versuri pot spune că eşti foarte aproape de ceeea ce am gândit şi simţit eu.

Cred totuşi că imaginile din poem nu sunt deloc tari. Vorba Cristinei Ştefan: dacă vei arunca o privire pe alte site-uri vei avea parte de un erotism dus către vulgaritate.

Mulţumesc pentru semn şi votul pozitiv. Unii ar putea crede că dacă nu eşti cu ei, eşti împotriva lor. Eu nu voi crede asta niciodată dacă ar fi să mi se întâmple mie.
:)

Da,

este un "n" în plus acolo. Am corectat.

Mulţumesc pentru trecere

şi uite aşa

Şi uite aşa ajung eu să îi cunosc mai bine pe oameni. Belizan a reuşit să mă dezamăgească aşa cum mărturisesc că nu mă aşteptam. Nu îmi imaginam să citesc de la el "pamflete" din acestea de bătăuş şi scandalagiu spărgător de capete. Dar uite că dacă am răbdare cu oamenii arama se dă pe faţă. Numai un om mic şi realmente atacat la zona adevărului s-ar fi înfuriat aşa ca Belizan. Dar asta e. Dacă a vrut să ne convingă că Bobadil avea dreptate, a reuşit. În cel mai bun caz e un păcală care a căzut în plasă. Pentru că numai un om neînţelept se lasă atras în păruieli din astea de cartier. Asta, of course, dacă Bobadil nu a avut dreptate.
În orice caz, deşi Bobadil a fost ofensator cu remarca lui, şi îl avertizez pentru asta, totuşi Belizan a căutat-o cu lumînarea. De fapt mi se pare ipocrit să scrii un text care face trotuarul între erotic şi pornografic şi apoi să scrii într-un comentariu (deşi nu te-a întrebat nimeni - deci o faci absolut deliberat şi intenţionat -) că "am o îndeletnicire atât de plăcută încât nu mă pot desprinde de ea" şi apoi să te ofuschezi că pe unii toată "asocierea" asta i-a dus cu gîndul la masturbare. Asta ca să nu spun că nu văd de ce remarca Cristinei legată de orgasm a fost acceptabilă iar remarca lui Bobadil legată de masturbare este o crimă. Măi Belizane, tu ai auzit de expresia "semeni vînt, culegi furtună"?
De ce nu mă întreabă Bobadil pe mine sau pe altul de masturbare? Şi să nu îmi spui că din frică pentru că numai frică de mine nu are. Tu ai provocat asta pentru că ai urmărit asta. Şi ai urmărit-o pentru că eşti flămînd după atenţie ieftină. Şi să nu crezi că nu se observă asta. Nu ştiu cît te interesează literatura dar eşti obsedat să ţi se dea atenţie ţie şi textelor tale. Lucru care nu este neaparat rău dacă ar naşte calitate. Dar cînd scrii chestii din astea şi apoi ne mai spui şi de "îndeletnicirile tale plăcute" crede-mă că e absurd şi ipocrit să te ofuschezi.
Nu mai vorbesc de mojicia cu care vorbeşti la adresa mea şi a Hermeneia. Nu am pretins că sînt poet şi nici altceva. Ţi-am pus la dispoziţie un spaţiu pe care îl foloseşti pe gratis. Măcar şi din bun simţ şi nu s-ar cădea să vorbeşti astfel. Dar m-ai convins că la tine bunul simţ este inexistent. Şi repet, a fost o surpriză pentru mine. Dar asta e, oamenii au proprietatea de a-şi da arama pe faţă. Mă bucur că te-am cunoscut şi acum ştiu cu cine am de-a face. Te poţi considera şi tu avertizat pentru ce ai scris în comentariul tău despre Bobadil. Despre mine nu are importanţă. De unde nu e (caracter) nici Dumnezeu nu cere. Cu atît mai puţin eu.

"Măi Belizane" ?

Iată un exmplu de adresare al celui care centrează şi dă cu capul pe site-ul lui. Nu vreau să intru în polemică cu tine. Ai o logică şi o atitudine strâmbe. De aceea au plecat atâţia de aici...Cred că vei rămâne aici să stingi lumina.

Indiferent ce vei răspunde, nu cred că voi mai răspunde. Chiar am alte lucruri mai bune de făcut.Îi invit în schimb pe membri să-şi spună părerea.

hahaha

Chiar aveam de gând să închei.
Dar m-ai făcut să râd. Tu, cal? Eu zic că eşti un catâr bătrân şi pribeag care visează cai verzi pe pereţi.

PUNCT

și totuși

această polemică lungă care incrementează accesele pe acest text pur și simplu slab s-ar fi putut încheia mult mai devreme prin acceptarea de către acest autor excesiv de agresiv cu criticile că textul este departe de a fi bun... dar nu, Belizan se angajează într-o polemică lipsită de respect față de comentatori, Profetul, Dorel, Cristina si subsemnatul, nu zic că om fi noi cine știe ce, dar Domnule Belizan nici de colea nu om fi și matale ne răspunzi faza cu îndeletnicirea mai plăcută? Chiar ai ochelari de cal domnule Belizan? Nu este asta cea mai mare jignire posibilă și dumneata ai aruncat cu gunoiul aroganței în cei care cu bună intenție te-au comentat, chiar dacă nu neapărat favorabil, nici nu se putea, să fim sinceri pe un text așa de slab?
Domnule Belizan, permiteți-mi să vă spun nu că sunteți un poet prost, pentru că nu sunteți, nu că sunteți un arogant, pentru că este evident că așa vă este firea, dar că sunteți un cretin ca om vorbesc acum.
Singura Dvs. șansă rămâne să se pronunțe posteritatea.
Eu mă retrag definitiv în fața unei dovezi evidente de prostie cum e aceasta.
Andu

Lasă-ne PLAGIATORULE

ce bine că te retragi. Trebuia să o faci din clipa în care ai fost demascat. Cine te poate crede pe tine, măscăriciule, infractor literar ce eşti?

Acum aştept suspendarea de la Sergiu Nicolaiescu. Am o floricică şi încep să rup din ea : mă suspendă, nu mă suspendă, mă suspendă....Ia uite, nu mai sunt petale !

...

Există oameni care fac gunoi din orice. Autorul acestui text a reuşit să facă gunoi din textul pe care l-a scris şi a reuşit din păcate să facă gunoi din sine. Păcat. Textul îl pot arunca în şantier pentru că alt loc nu mai merită. Dar cu autorul nu am ce să fac pentru că din moment ce s-a transformat pe sine însuşi în gunoi nimeni nu mai are cum să îl ajute.