perdu

imaginea utilizatorului Imparateasa

am rămas acolo doar trei femei
una tânără cu brațele sfărâmate
cealaltă bătrână foarte bătrână
cred că moartea o ține de piept

se pipăie dacă mai e aici
eu caut ceva să existe

bem toate din ceaiul meu cald
ne iubim bărbații
vorbim despre ei

într-o zi s-a înfipt în mine degetele în coaste
locul acela s-a învinețit
nu l-am tratat l-am lăsat să se acopere
în scurt timp a dispărut
bărbatul meu
cred că se plimbă înăuntru

are un ochi mai mare
mă privește departe și începe omul să rânjească
nu mă cunoaște dar e al meu
pentru că nu circulă prin corpurile noastre sângele
suntem reci încleștați
și vocile sunt strânse una în jurul celeilalte

tăcerea se surpă
scot totul afară
masa scaunele patul
las camera goală cu pereții atârnând de ea
ca o piele prea largă

Experiment literar: 

Comentarii

am senzatia ca am mai citit textul acesta undeva. e un text interesant, reusit de straniu dar pe unele locuri poate prea straniu si vag agramat. finalul insa este remarcabil

am dorit ca starea de confuzie dată uneori de suprarealism să pară naturală, intenționat am lăsat unele expresii și timpuri verbale "căzute" la întâmplare. îmi pare bine și îmi face bine că ai trecut.

...dacă aș explica de ce, chiar v-aș desconsidera dragi prieteni! Încântat precum de majoritatea textelor tale, observ cu plăcere disocierea feminină înspre Naum. Eu zic, text remarcabil, oareșicum citându-l pe Virgil. logica mea este : fără exordiu nu ar exista finalul! Ești veche în "branșă", deci nu ne mai lălăim cu felicitări, etc.:)!

au autor care doreste ca un text sa para...este un constructor desavarsit. Ma intreb, un autor care doreste ca un text sa para, doreste ca textul sau sa para si poezie? Finalul este un pic mai reusit, insa pana la final exagerezi cu pronumele personale, mine, mele, meu, mi, ma.....sunt cel putin 12-13, din care cel putin jumatate se pot inlatura cu usurinta.

Paul, sunt onorată de aprecieri, mulțumesc. Ionuț, mă irită neatenția și graba unui cititor. textul e încadrat la experiment, dar puteam să îl trec la poezie și să fie poezie pentru că așa spun eu. îți recomand să explorezi cât mai multe spații ale literaturii până devine totul luminos. nu ai reușit să spui nimic coerent în prima jumătate a comentariului tău, prin urmare ți-am răspuns cum am intuit. o să elimin din "pronume" care nu sunt doar pronume, ci și adjective. totuși, mulțumesc pentru efort și sper să nu revii cu explicații inutile.