Noutăți tehnice pe site - iulie 2013

imaginea utilizatorului Virgil
... inclusiv o metodă de căutare și sortare

Trecerea timpului înseamnă multe lucruri. Printre altele înseamnă și acumulare cantitativă. Hermeneia a acumulat o mulțime de texte de diferite tipuri și comentarii. La fel și membrii ei. Atunci cînd apar astfel de situații devine tot mai greu să cauți și să găsești texte mai vechi. Navigarea prin arhive devine ceva tot mai important. Hermeneia.com nu are un motor de căutare - pentru cei care întreabă -. Așa ceva (bine făcut și eficient) este destul de dificil dar rămîne deocamdată un proiect al meu. (Poate soluții exterioare). În orice caz, am făcut cîteva adăugiri și îmbunătățiri tehnice care sper să vă placă și să vă folosească:
- secțiunea textelor remarcate are acum posibilitatea de a accesa arhiva acestor texte începînd cu Hermeneia 2.0 (Ianuarie 2010). Deci de acum veți putea citi care au fost textele pe care Consiliul Hermeneia le-a remarcat pe parcursul anilor și puteți căuta astfel și alte texte postate de aceiași autori.
- în profilul personal al fiecăruia am introdus și reparat utilitatea de filtrare a textelor (pe categorii și/sau ani) și a comentariilor (pe ani). Astfel că acum orcine (inclusiv vizitatorii neînscriși pe Hermeneia) pot selecta o anumită (sau un cumul) de categorii, (sau pot selecta un anumit an) și pot obține doar colecția de texte (sau comentarii) care întrunesc acele condiții de categorie sau dată. Sper să nu fie dificil să înțelegeți cum se pot folosi. Dacă există nelămuriri sau întrebări vă rog să îmi spuneți aici în comentarii.
- de asemenea am modificat nițeluș modul cum se afișează comentariile în pagina (arhivă) a comentariilor recente și am introdus și acolo posibilitatea filtrării în funcție de an.
- am adăugat și ceva cu ce eram dator de multă vreme: secțiunile ”ultimele texte pe hermeneia.com”, „texte remarcate pe hermeneia.com” și „cele mai citite texte în ultimele zile” au acum link-uri pentru feed rss.

Sper să vă fie utile...

P.S. cu ocazia asta m-am jucat și eu puțin cu filtrele și tocmai am aflat că am postat pe hermeneia exact 700 de texte poetice.
Și că poezia cu cele mai multe citiri (pe care am postat-o aici) este „copacul dinăuntru” cu 2054 de citiri. Recunosc, nu prea sună a modestie dar mi s-a părut interesant.

P.S. 2
Și iată că va trebui să mă contrazic(din fericire) și să adaug că am reușit să introduc în pagina Texte publicate pe Hermeneia un set de filtre care pot fi folosite cu succes ca un motor de căutare.
Filtrele pot fi:
- pot fi configurate pentru dată(an) și categoria de text
- pot fi configurate în virtutea unui cuvînt existent în titlul textului sau a unui cuvînt existent în corpul textului respectiv
- folosite separat sau cumulat(combina)
- resetate (anulate) pentru a obține listarea inițială
- folosite împreună cu mecanismul de rearanjare(ierarhizare) a listei în funcție de dată, număr de citiri și număr de comentarii.
În mod intenționat nu am oferit filtrarea în funcție de autor pentru că textele unui anumit autor se găsesc în pagina sa de profil.

Comentarii

am luat aminte,

pe unele dintre aceste facilităţi le-am şi verificat. spun că tot ce am parcurs e ok. se cade să mulţumim.

multam!

multam pentru "transpiratie"! si acu sa ne-apucam de flirtat cu filtrele!:)