a doua atingere a lui moebius

imaginea utilizatorului Virgil
barbarie căzută din cer

cineva mi-a spus nu este nici o nedreptate
cînd au trecut cu roata războiului
prin rochița păpușii copilăria mamei
s-a rupt
în două sîngele alb și sîngele negru
aceeași clipă a plîns a trecut
glonțul a retezat
limba lui țuți a lătrat cu spume de sînge
a plîns pînă seara și l-a durut
cineva mi-a spus nu este nici o nedreptate
că m-am născut
ci doar că am continuat să trăiesc
și după aceea
ca un fel de barbarie căzută din cer
într-un loc nevăzut
mai adorm și acum îmbrăcat
aștept să devin
calul alb și privirea cu umbre verzui
cînd lumina se naște și moare
din senin pe pămînt

Comentarii

da, ai dreptate

da, ai dreptate Cristina, si iti multumesc. Am sa le scot. E o meteahna de care scap mai greu chiar daca imi re-editez textul.

am uitat

Si am uitat sa mai spun ceva. Despre chestia asta cu proprietar de site. Chiar nu o inteleg. Nu inteleg ce importanta are asta. Pentru ca nu vad ce as putea sa iti ofer eu (mai mult decit ti-am oferit) in cazul absurd in care mi-ai (ap)lauda textele pe nedrept, cel putin in fata constiintei tale artisitice. Pentru ca pe bune ca nu as oferi nimanui mai mult decit ceea ce ofer oricarui membru. Si nu inteleg ce rau ti-as putea face daca mi-ai ponegri pe nedrept scriitura. Evident ca ar exista posibilitatea sa ma razbun si sa procedez si eu la fel cu textele tale. Dar asta o poate face orice membru obisnuit aici. Nu este nevoie sa fii proprietar de site ca sa poti face asta. Dar, filosofia mea este alta. Eu cred ca daca ma inconjor cu aplaudaci am toate sansele sa devin si mai mediocru decit sint. Iar daca ii incurajez pe oameni sa fie onesti cu mine am toate sansele sa invat ceva chiar si cu riscul malitiozitatii unora.
Dar revenind la ideea cu proprietarul, nu exista nimeni, si as vrea chiar sa imi spuna cineva care a beneficiat de vreun avantaj din partea mea pentru ca mi-a laudat in mod gratuit un text, sau care a fost exclus din Hermeneia, sau a fost persecutat de mine in vreun fel pentru ca mi-a criticat textele.
Deci, de vreme ce nimeni nu are nici ce cistiga si nici ce pierde prin critica pe care o face textelor mele, nu vad ce importanta are faptul ca autorul acestor texte este proprietarul site-ului.