dernier baiser

imaginea utilizatorului Aranca

Motto :
Quand vient la fin de l'été, sur la plage
Il faut alors se quitter
Peut-être pour toujours
Oublier cette plage
Et nos baisers
C. Jérôme

despre ultima catedrală de nisip din inimă
îți voi scrie dintr-o mare fără țărmuri
atît cît să ne amintim caligrafia veche a privirilor
sau doar o pagină albă pe torsul nopții

mi-e dor de tine de fiecare dată cînd deschid fereastra mării.

Comentarii

Anca, ai tu un feminin tandru și discret, atunci când îți lași inima să vorbească în poezie. Aici, motto-ul aduce o adâncime, o vizualizare a scenei marine, pe linia demarcată de ferestrele-anotimp, cele patru prin care marea trece mereu altfel. Cred că în primul vers aș elimina "din inimă", fiindcă se subînțelege, de acolo, din inimă este scrisă poezia, emană din fiecare cuvânt. Și acel "din inimă" devine prea explicativ. Versurile rămân frumoase per se astfel: "despre ultima catedrală de nisip îți voi scrie dintr-o mare fără țărmuri" La fel, din ultimul vers, aș elimina "de tine", este evident că este "el", fiindcă lui îi scrii (în poezie) dintr-o mare fără țărmuri. Și dacă nu lași adresantul așa, subliniat la final, e mai frumoasă ultima imagine: "mi-e dor de fiecare dată cînd deschid fereastra mării". Mi s-a întipărit poezia, îmi amintește de filmul "Un bărbat, o femeie". :)

Ela, eu las asa. deocamdata. El stie de ce.

cam mare motto-ul ptr dimensiunea textului zic eu destul de multa emotie in text si poate prea putin text. nu stiu daca in poezie se poate scrie "mi-e dor", cred ca se sugereaza

in dragoste, desi ma vei contrazice, poate, conteaza scenografia clipei. poti spune "te iubesc" dar conteaza marea, plaja, ultimii pescarusi etc. sau, asa sint eu. nu "functionez" in orice conditii. prietenii stiu de ce:)