a space between perceptions

imaginea utilizatorului Ela

traversezi spectre atingând tangențial secundele
asculți amplitudinea vocalei primordiale
reverberând în eter
magician al figurilor invizibile
deschizi poarta timpului
planând printre cuvinte
ca într-un ocean de sunete înalte

eu rămân pe un atol de tăcere
privesc verbe-spirale dând corp iluziilor

Daath îmi atinge fruntea să-mi pot aminti
punctul din care
am început să exist

Comentarii

Un poem cu sensuri ascunse, dar cu o cheie expusă vizibil pentru un ochi format (dar nu în datul în google). Titlul lasă loc pentru o continuare a percepțiilor sau a prezentării altor "spații". Poate cândva voi scrie o replică. Nu sună tocmai bine "spectre tangențial", iar "plutind printre cuvinte" sună obișnuit (schimbă verbul).

Alma, când scriu pentru a posta aici sau pentru a tipări lucrez textele nanometric - dacă pot spune așa - și subtil. De aceea primul vers a trecut prin diverse forme, ca de ex. : - treci prin spectre atingând tangențial secundele - traversezi spectre atingând tangențial secundele - traversezi tangențial spectre atingând secundele Și ar mai fi. M-am hotărât pentru forma cea mai condensată. Mă voi gândi cum să o redau mai poetic, ok. Cât despre plutirea aceea are sens cu okeanos-ul de sunete și cu atolul de tăceri. Mă voi gândi să văd cum să nu sune banal. Am scris și aici variante: "te cufunzi", "înoți", "te pierzi", "planezi"... Cred că e bine să se știe că uneori migălesc cuvintele în mine, fir cu fir, dinspre latent spre manifest. Și nu întâmplător le aștern așa, atunci când le scriu. Desigur, aici nu se văd formele anterioare. Sper încă că se vede prelucrarea interioară măcar. Mulțumesc pentru sugestii, ca de obicei sunt pertinente și voi ține seama de ele.

Alma, am modificat cât mai aproape de sensul inițial și cumva printre variantele anterioare. Mulțumesc.

Da, e mult mai bine așa cum ai modificat. Nu cred că a condensa exprimarea e întotdeauna o soluție. (Suntem subiectivi. Dar îmi place mai mult "planând" decât "plutind", pentru că primul e liniște, al doilea mai mult entropic).