Ceasornicarul cuvintelor

imaginea utilizatorului lucian

Umbrele limbilor ceasului de la mâna ta stângă
Îmi sunt dovada că în lumină locuim încă.
Și faptul că măsoară timpul ca și cum ar fi o busolă
Iar sunt dovadă că prin albastru treci ca o gondolă.

Doar ușile care se deschid pentru a afla alte uși
Îmi par a fi între mine și tine cumva intruși.
Acest labirint de cuvinte împerecheate în rime
Stau să devină stânci împletite în bolți alese, sublime.

Așadar, mi-aș fi dorit să fiu ceasornicar de cuvinte
Să reglez dinții rimelor mai înapoi sau mai înainte.
Să mă lepăd de haina de in și să mă răstignesc
În vaste virgule ordonate gâtului tău enorm de firesc.

Comentarii

titlul este hilar, nu ma pot abtine sa nu iti spun ca limba romana are atitea intelesuri. :) despre text trebuie sa iti spun cu sinceritate ca mai ai de lucru foarte mult. nu orice "Potrivire a sunetelor de la sfârșitul versurilor, începând cu ultima vocală accentuată" da si poezie.

ce bine ca ai revenit! despre ce mi/ai scris, iti spun ca nici nu ma asteptam la altceva.

se vor gasi persoane care sa te laude fara rezerve. ar trebui sa fii obiectiv si sa accepti si persoanele care te critica. paradoxal, toate iti vor binele.

Lucian, spațiul destinat comentariilor nu este pentru comunicări de natură personală. Ai primit o critică, dacă poți/vrei să o combați sau să o iei în considerare, fă-o. Răspunsul tău nu vorbește despre text.

da Sapphire, ai dreptate. atunci cand Aranca apare pe pagina mea, devin, numai eu stiu din ce motive, prea personal in comentarii. Aranca nu consider ca am scris un poem perfect. chiar intentionez sa intervin asupra textului. nici aprecieri sau laude nu astept in mod special, dar, cu toate scuzele de rigoare, permite/mi sa ma exprim liber si sa iti spun ca prezenta ta pe pagina mea de pe acet site, ma irita. de fapt, nu inteleg unde este critica ta facuta poemului meu. afara de faptul ca titlul te amuza si apoi consideri ca nu orice are rima este poezie... nu pricep, cum spuneam, ce ai criticat?