strada cu fluturi

imaginea utilizatorului Marquise de Sade

nebunul

colindă încruntat în jurul lui un stol de fluturi
bolborosește se scarpină oamenii se feresc nu știi la ce te poți aștepta
încruntatul e pașnic și blând cumpără din banii primiți o bucată de
carne o azvârle unui câine știrb
râde

câinele

se proptește pe labe rotește ciozvârta cu ciudă cu poftă bălește trotuarul se
dilată curge limba câinelui alunecă soarbe e bătrân îmi zic
e bătrân îmi e milă îmi e silă îmi dau drumul să mă lingă să mă înghită
să se sature

fluturii

pe strada cu fluturi nu e nicio plăcuță
către ea niciun indicator
pe strada cu fluturi sunt nebuni sunt câini
pe strada cu fluturi sunt fluturi
schelălăie se rotesc bălesc se scarpină zbooooaaaarăăăă

și nimeni
nu
știe

Comentarii

Nu stiu ce cauta nebunii (in carne si oase) pe strada cu fluturi din moment ce fluturii e normal sa schelalaie sa baleasca....etrc, adica sa fie...niste caini care au innebunit. In rest, o simpla incercare (nereusita). Si atata rot.

domnule manolescu, ce e de neinteles aici? nu fluturii schelalaie se rotesc balesc. :) etc. ma rog, este opinia dumneavoastra, dar cred ca v-ati grabit in receptare.

Te citesc de ceva timp si ceea ce imi place cel mai mult in creatiile tale sunt finalurile, intotdeauna surprinzatoare si convingatoare. Mie imi place poezica si nu este o incercare(nereusita), este o reusita. cu sinceritate .

Am recitit. Poate ca ai dreptate cu "receptarea". Ideea, ca atare - lasand la o parte problemele de "cine", "ce" si "cum" - este interesanta. Totusi, subiectiv, mi se pare ca nu a fost cel mai adecvat "transpusa". In masura in care o "poezie - poezie" poate sa transmita "idei". Pentru ca, zicea Nichita, "o poezie este alcatuita din sentimente si (nici macar n.m. G.M.) ... din cuvinte". In ciuda faptului ca tehnica lui de a manui cuvitele si, mai ales, necuvitele era aproape desavarsita. Si, in incheiere, faptul ca te citesc inca mult mai de mult (pt. ca esti "filo" sper ca am folosit corect, aici, "de mult" in loc de "demult"), inseamna ca ce scrii imi place si imi mai "dau" si eu cu parerea cate o data. In mod subiectiv, evident - asa cum am mai spus, in calitate de "consumator". Asa ca, pe viitor, te rog sa nu ma mai contrazici. Pt. ca, in "economia de piata, clientul nostru (chiar daca e...) este (totusi) stapanul nostru.

domnule manolescu, imi face placere cand veniti in pagina mea. va dati seama ca mi-am dat seama :)) ca, daca ati comentat aici, inseamna ca nu ma ignorati :D. am pus un potential acolo, in raspunsul la primul dumneavoastra semn. dar stiti cum e cu subiectivitatea si cu orgoliul autorului/comerciantului de idei mai mult sau mai putin poetizate, deh :P marfa lui e fara cusur. :) cu stima,

laurentiu, multumesc pentru semnul lasat aici. da, cred ca la final reusesc sa ies din mine, se intapla ceva acolo :)