zdrențuim

imaginea utilizatorului Alexander

ieri am văzut în
grădina blocului meu
un cap de păpușă
mi-am zis că peste ani
o să crească acolo un copac
căruia îi vor atârna de crengi
membre din plastic

capul păpușii o să fie
în parte foarte fericit
pentru că va avea din belșug
ceea ce acum îi lipsește
dar și foarte trist
pentru că va fi adânc îngropat

camioane pline cu membre din plastic
vor trece pe stradă
spre groapa de gunoi
lăsând în urmă un fum
ca un voal de mireasă

Comentarii

Hopa!

Iată-te și aici, Ștefan Ciobanu. Foarte bine! Din păcate, și textul acesta e mediocru. Un text narativ și prozaic care se tot târăște pe sol și nu reușește nicio clipă să zboare. Maestru tău, Daniel Corbu, care ți-a publicat volumul, ar fi trebuit să-ți fie model. E un poet foarte bun. Citește-l cu atenție, poate înveți cum se scrie. Înțeleg că nu e prea târziu pentru tine. Sincer vorbind, dacă am în vedere versurile de pe coperta a IV-a, volumul e cam la nivelul textului postat aici. S-ar putea să mă lămuresc...

domnule tudorel cristea

: chiar suferiti de o patima personala. eu unul nu am nimic, viata este scurta sa lasam rautatile. parerea dumneavoastra, minima, insignifianta, nu o sa o bag in seama. mai treceti, dar ceva mai argumentat si fara mistouri de otv. domnul Daniel Corbu nu mi-a publicat volumul de capul domniei sale, a fost un concurs, din fericire pentru mine nu singurul pe care l-am castigat. va rog frumos sa nu mai faceti spume in subsolul poeziilor mele, de acum nu o sa va mai raspund la astfel de comentarii deplorabile.

Dragă Ștefan Ciobanu,

Ai putea lua în seamă și părerea mea, ca și pe a altora. Mai ales când aceste păreri nu sunt prea favorabile. O cădere pe gânduri îi e folositoare oricui. Eu nu susțin că ești un poet slab. Poate ești unul foarte bun. M-am referit, exclusiv, la textele citite. Știu mulți poeți mari (nu e cazul aici), care au și texte mai slabe. Tu îmi pari, până una-alta, un poet onorabil. Dar să lăsăm asta. Recitește-ți comentariul de sub poemul lui Leonard, de unde a început disputa noastră, și recunoaște, nu în fața mea, dar în fața ta, că tu ești cel care a comis un grav act de impolitețe. Vrei să te citez? Ce naiba! De aici, firesc, reacția mea. La care tu, dacă ai puterea de a judeca lucrurile obiectiv, ar fi trebuit să percutezi altfel. Dar, mă rog...Pe lume sunt oameni și oameni, iar obrăznicia e la ea acasă în zilele noastre. Să știi, însă, că nu tu ești îndreptățit să pui capăt discuției noastre. Pentru că tu ești Poetul, iar eu - Criticul. Tu propui, iar eu apreciez. Asta e! Te voi ierta doar atunci când voi descoperi la tine un text excepțional. Aș dori din suflet să-l găsesc.

domnule

stiu foarte bine de la ce a pornit. dumneavoastra insa sunteti putin orbit de o furie nejustificata. mi-am zis parerea despre o poezie ''apreciata''de dvs. si am zis ca nu stiu cine sunteti. ceea ce este perfect justificat. daca sunteti critic nu inseamna acuma ca trebuie sa va ridic in slavi, sa ma port frumos de frica de a nu ma critica in nu stiu ce revista. sincer nu ma intereseaza sa fac acest lucru, mai ales ca ati dat dovada de neprofesionalism pentru ca mie mi-ati reprosat ca nu am biografia trecuta, pe cand la autorul pe care l-ati ''instelat'' nu a avut parte de aceeasi masura de judecata din partea dumneavoastra. ceea ce ma duce cu gandul ca, nu sunteti constant, ca sunteti adeptul gastilor si politelor platite. eu nu incurajez aceste lucruri si nu o sa imi cer scuze pentru ceva ce nu am facut. sper din tot sufletul sa nu mai reveniti, sau daca reveniti hai sa comentam poezii. daca mai aveti ceva de zis astept mail. asa este frumos, zic eu, acum nu stiu in spiritul dumneavoastra de gasca si taraboi daca sunteti de acord cu propunerea aceasta destul de politicoasa. sper ca da, oamenii nu vor sa citeasca comentariile noastre.