Desculț

imaginea utilizatorului hialin

Pereții cresc în jur
Respir lumină
Petalele în flori sub abajur
Se ofilesc în goluri de vitrină.

Tablouri
Sticlă
Rame...

Îmbătrânesc într-o fotografie
De după geamul gol m-ascult latent
Mă simt un gramofon cu baterie
Din discul de vinil se-aude lent-
Un ac îi tatua o melodie-
E vocea mea, iar eu îi sunt absent.

Ies...

Anestezia pașilor... calc unii,
Iar liftul pare cuibul de Icari
Pereții zâmbitori îmi par hilari

Un lift pierdut se cațără pe funii
Sunt mai bătrân cu-un metru, doi de sfoară
M-aș încălța cu tălpile de-afară.

Comentarii

excelenta, Ialin. Mi-a placut felul in care "ai incaltat" cotidianul cu ritm si rima. Tropi inediti: "De după geamul gol m-ascult... latent Mă simt un gramofon cu baterie Din discul de vinil se-aude lent- Un ac îi tatua o melodie-" "Un lift pierdut se cațără pe funii Sunt mai bătrân cu-un metru, doi de sfoară M-aș încălța cu tălpile de-afară." plus convergenta ideilor. Foarte inspirat finalul. obiectii? da, primul vers ( pe ideea asta s-a brodat foarte mult pana acum, nu-i asa?) si "Anestezia pașilor... calc unii", care mi s-a parut mai aglutinat la intreg. dar obiectiile mele sunt palide, comparativ cu valoarea ansamblului. penita, cu admiratie.

Legat de primul vers... aveam nevoie de o idee a captivitatii care sa sustina un tablou(sens propriu). E drept ca am prezentat-o slab. O sa ma gandesc la o reformulare. La "Anestezia pasilor... calc unii" e o solutie fortata (ca dovada ca nu e impusa de versul calsic, este singurul vers care e aritmic... dar am insistat pe ideea de a nu simtii pasii, de a calca pe ei ). Multumesc de trecere, comentariu si "distinctie". Ialin

erata*: mai putin aglutinat. dar vad ca ai inteles ce-am vrut sa spun.

"Un lift pierdut se cațără pe funii Sunt mai bătrân cu-un metru, doi de sfoară"... partea aceasta este foarte reusita. Nu inteleg insa de ce abuzezi de punctele de suspensie pentru a sugera discontinuitatile cand uneori nici macar nu este nevoie de acestea. A doua si penultima strofa mai pot fi lucrate.

Salut ! De punctele de suspensie abuzez involuntar si nu prea realizez. Si cand sunt intr-o conversatie scrisa cele mai multe fraze se termina in puncte de suspensie. Voi incerca sa renunt la obicei. Voi reduce din ele. Orice text mai poate fi lucrat, ideea e sa beneficieze si de suport in acest sens . Multumesc de trecere si comentariu. Ialin

Emil eu consider ca fiind indeajuns de matur din punct de vedere literar e de ajuns ca cineva sa iti indice locurile unde, in opinia sa, textul mai poate fi imbunatatit calitativ. Dar daca insisti imi suflec mainile si dau o mana de ajutor unui coleg la nevoie:)