Crăciun Fericit - 2009

imaginea utilizatorului Virgil
...


Tuturor celor care mai trec pe aici, celor care citesc și celor care scriu, Hermeneia le urează un praznic liniștit și blînd al Nașterii Domnului.

Comentarii

Mulțumim

Crăciun în tihnă ție familiei tale utilizatorilor și vizitatorilor acestui site. Doamne ajută.

Craciun Fericit!

Multă sănătate și belșug tuturor! La mulți ani Hermeneia 2009. Să ne auzim cu bine și pe 2010. Crăciun Fericit, Virgil, mulțumim! Silvia

si de la noi,

Tuturor celor ce vor trece pe-aici, directorilor, editorilor, moderatorilor, autorilor, novicilor, cititorilor de orice etnie, culoare și credință, vă dorim un "Crăciun fericit" și un "An nou", plin de aripi ca să puteți zbura acolo unde va vrea inima. aurul, smirna și tămâia să vă fie înmulțite în anul care vine, și multumiți totdeauna Lui Dumnezeu pen' bunătatea Lui.

multumim

multumim, multumim Ioana, desi ca sa fiu deschis ma gindeam acum citeva minute ca for some reason criza asta se pare ca i-a facut pe oameni ceva mai buni. sau daca nu mai buni atunci poate mai umili sau poate mai sensibili, mai "thoughtful". poate nu chiar pe toti, that's true, dar pe ceva mai multi. a redus tonul zornaitor al materialismului si al tupeului moralizator al dreptei politice si culturale, ne-a facut sa ne dam seama - daca mai era nevoie - ca sintem niste jucarii de cirpa care ne stricam repede si murim simplu, si putem fi fericiti cu mult mai putin decit credem....... mai ales daca acel putin este si adevarat.

.

Craciun Fericit va doresc si eu iar tie Virgile iti semnalez ca pana una alta cum ii spui tu dreapta politica si culturala conduce Romania la ora actuala (la ministerul culturii este pus chiar un maghiar, funny right?) prin votul diasporei care a facut diferenta. Un subiect de gandire (cel putin pentru mine) in urmatorii ani. Andu

"chiar un maghiar"...

"chiar un maghiar"... what's that suppose to mean? Nu mai sint maghiarii din Romania cetateni români sau s-a vadimizat România în asa hal de nu am s-o mai recunosc cînd mai vin?? Hai sa fim seriosi. In România nu există stîngă politică probabil de 30 de ani. Nici nu se știe ce e aia. Nu că stînga ar fi per se neprhihănită. Să nu ne facem iluzii. Dar esența e că nu e. Nu a existat nici înainte de război. România este nulă la capitolul înțelegerii și practicării ideilor socialiste sau stataliste. Din mai multe motive de natură istorică pe care nu are rostul să le înșir aici. În România este o abureală coruptă și balcanică de cea mai jenantă speță. Iar eu dragul meu nu sînt neaparat ce crezi tu. Sînt poate mai degrabă asemenea unui coleg și amic de-al meu din Suedia care a muncit și trăit o vreme în US. El spunea, dom'le eu în Suedia sînt de dreapta ptr că e aberant să fi acolo socialist. Dar poziția mea de dreapta din Suedia cade de fapt în spectrul de stînga din US. Și cam așa cred că sînt și eu. Dar pentru asta voi ar trebui să înțelegeți ce înseamnă dreapta și stînga în US. Iar pentru asta tre' să trăiești ceva timp aici, ceva ani bunișori. Altfel vorbim discuții. Iar de maghiar nu îți fă probleme. Carol I a fost neamț. Și cred că dacă nu erau Hohenzolernii ne apuca secolul douăzeci în evul mediu.

da

Perfect de acord cu spusele tale Virgile si marturisesc ca demult nu mi-a mers o argumentatie la suflet ca aceasta... mi-as dori mai multe. In rest, nu vreau sa sune aiurea dar nu ma pot abtine sa nu spun ca mi se pare complet aiurea ca un maghiar sa conduca ministerul culturii si cultelor din romania. Dupa cum am spus, un subiect de meditatie pentru mine pe viitor, cu atat mai mult cu cat se intampla sa il cunosc pe kelemen si pot spune ca e un om super ok.