premiile „Astenie de primăvară” - Hermeneia 2010

imaginea utilizatorului Virgil
...

Doresc să vă prezint cele trei premii virtuale ale Concursului de poezie „Astenie de primăvară – Hermeneia 2010”. Cu această ocazie doresc să acord creditul datorat și mulțumirile noastre lui Vlad Turbure, cunoscut pe site-ul Hermeneia sub penName-ul aalizeei. Ca orice artist autentic este foarte modest și pagina lui de profil nu spune nimic despre realizările lui literare sau artistice. Dar nu este timpul pierdut. Poate începe acum. În orice caz pe Hermeneia a fost și este un artist care a postat de multe ori cu eleganță și subtilitate. El este autorul graficii premiilor virtuale ale Concursului de poezie „Astenie de primăvară – Hermeneia 2010”. Cine vor fi cîștigătorii fiecăruia dintre ele rămîne de văzut. Urmează o săptămînă de emoții.

 

 

 

Locul I - "Hermeneia Prier 2010"

 

 

 

 

Locul II - Premiu virtual ”Hermeneia II, 2010”   

 

 

 

 

Locul III - Premiu virtual ”Hermeneia III, 2010”  

 

 

Comentarii

pacat

mare pacat ca aceste premii sunt doar virtuale.
intr-adevar, arata foarte bine, iar aalizeei merita felicitari

la început a fost premiul

Sunt atât de frumoase, încât sunt de acord cu Dorin. Dar cu o schiță cu dimensiuni și materiale cred că se poate pleca la un drum care să bucure în final și simțul tactil. Impecabilă mărturie a talentului, felicitări artistului realizator, care a propus aceste premii mai înainte de nașterea ideii de concurs.

De asemenea sunt de părere că semnătura, ori o siglă, a artistului creator să se regăsească undeva pe premiu.

iată că eu mă mir

iată că eu mă mir de opinia lui Dorin. adică, sînt de acord că (oarecum superficial vorbind) este probabil adevărată. Dar mă gîndeam că un filosof e niţeluş mai... metafizic şi îi cade la inimă mai degrabă dimensiunea nematerială a lucrurilor. Adică la urma urmei ce importanţă are dacă sînt din plexiglas sau sticlă de Murano, sau oţel, sau din aur, sau sînt făcute din pixeli. La urma urmei tot un fel de realitate materială sînt iar ceea ce contează sau are greutate este valoarea, semnificaţia lor. Acoperirea lor în "banca de valoare literară" pe Hermeneia. Este adevărat că sînt frumoase şi ne bucură asta şi îi mulţumim lui Aalizeei. Dar au valoare doar în măsura calităţii actului de jurizare şi a pretenţiilor şi elitismului pe care îl promovează şi îl va promova Hermeneia. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. Dar s-ar putea să fiu puţin cam idealist primăvara aceasta.

*****

Sincere felicitări celor care au gândit acest proiect. Arată într-adevăr minunat.