despre falsele principii ale mecanismelor iubirii III

imaginea utilizatorului Virgil

buturuga și altoiul
am vrut să știm ce-a fost întîi
focul de ciob
sau ploaia singuratică din noi
am tras la sorți și a ieșit să îmi plec fruntea
eu ca și un rob
în semiluna pîntecului tău
cînd noaptea dă în pîrg
să mă dezbrac de orice armă bărbătească
și orice război să răzui de pe trupul meu
să mă pătrunzi pînă mă dori
apoi
să mă trezești
mușcînd din mine umbre
să fim definitiv nefericiți
precum o buturugă de măslin sălbatec
și-un altoi

Comentarii

orgoliul de care dai dovada te

orgoliul de care dai dovada te împiedică să te înalţi sufleteşte şi spiritual în sfera superioară a sensibilităţii umane care să permită o "descărcare" poetică memorabilă. În astfel de situaţie, după părearea mea, nici o creaţie nu va dăinui.

Draga Kiki,

Draga Kiki, nu te supara, dar aici este un site literar, nu canapaeaua psihanalistului.
asa ca te rog sa te limitezi la a vorbi despre text.
ca defecte avem cu totii, doar ca pe unele le vedem barna si pe altele pai.

o zi frumoasa.

a fost un comentariu simbolic.

a fost un comentariu simbolic. Îmi pare rău că nu m-am făcut înţeleasă, dar mesajul era că poezia trebuie trimisă în şantier pentru refacere sau "facere".

E-n regula.

E-n regula. Sa presupunem ca eu sunt destul de naiva (naivitatea are si ea aura sa, nu-i asa?) incat sa consider ca nu-i nici umbra de intentie vindicativa in atitudinea ta. Dar ideal ar fi sa aduci si niste argumente pentru a-ti sustine opinia. Adica sa spui ce anume nu ti-a placut in text, punctual.

Îndrăznesc să fiu profetic,

Îndrăznesc să fiu profetic, o să obţii o peniţă din partea"marelui" profet. Am observat că, pe alocuri, peniţele se acordă preferenţial. Deranjant e faptul că în domeniul literar nu se dau verdicte de genul "te trimit în şantier-reparaţie"( concept eronat), am imitat comportamentul profetului. Nu-mi este caracteristic şi mi se pare deplasat, dar am vrut să trimit un mesaj răsturnat. Sper că m-ai înţeles.Referitor la propria ta creaţie, ai poezii reuşite care transmit mesaje şi stări.

D-le Kiki,

D-le Kiki, încercaţi să nu mai îndrăzniţi atâta, mai ales când sunteţi off topic. Când îndrăznim multe, multe deodată, se poate să ne scrântim verbu'. Vă rog şă comentaţi pe text ori deloc!

eu o sa indraznesc sa fiu

eu o sa indraznesc sa fiu limpede:
1)spatiul din subsolul textelor este destinat comentatiilor pe text. nu profetiilor, nu psihanalizei, nu socializarii. daca aveti neclaritati privind destinatia lui, cititi regulamentul locului.
2) da, putem spune ca penitele se acorda preferential, dar numai conform acestui rationament: daca eu prefer un text (repet: un text, nu un autor) il evidentiez printr-o penita. la fel procedeaza si ceilalti membri ai sitului. si la fel va indemn si pe dvs. sa faceti. cat despre acuze ca cele de mai sus, e podul plin; si toate vin de la cei care, in loc sa-si imbunatateasca prorpiul stil, mor de grija altuia.
3) editorii si directorul sitului au datoria de a muta textele considerate nesatisfacatoare ca realizare artistica in santier. chiar aceasta mutare e un semnal ca ceva nu-i bine acolo. sigur, ideal e sa primit si un comentariu justificator...dar uneori tacerea spune destule. nu credeti? ce sa spui sub un text care s-a nascut mort?
4) despre textele mele puteti vorbi in subsolul acestora.
5) asa cum si eu voi vorbi despre ale dumneavoastra, atunci cand voi considera ca am ceva de spus, in subsolul aferent lor.

o seara frumoasa

pentru AAA vezi că războiul

pentru AAA vezi că războiul produce victime colaterale.
pentru AL pe ce criterii se apreciază, fără motivare?. E periculos să vă pronunţaţi în numele altor membrii ai site-ului. Închei polemica pentru pentru că devine inutilă şi neproductivă. Vă doresc realizări artistice de excepţie apreciate şi de amatori.

Război?

Război?! Domnule (vedeţi că încă vă domnesc) eu aş spune să lăsaţi ameninţările, că nu păreţi mai poet, mai critic sau mai subtil decât buldozerul. Vă rog, încă, să activaţi pe acest site conform cu regulamentul său!

domnule sau doamna kiki,

domnule sau doamna kiki, in primul rind va rog sa va inscrieti numele si prenumele asa cum sint ele. asta e o prima necesitate intr-o comunicare civilizata si semnificativa. in al doilea rind va rog frumos sa spuneti ce nu v-a placut sau placut in acest text si sa lasati la o parte formularile enigmatice si bizare care, pe bune, ca nu folosesc la nimic. si inca ceva, oricit de subiectivi sau preferentiali am fi, in mod normal o fiinta inteligenta sesizeaza adevarul si daca ajunge la concluzia ca aici este o cloaca a contrafacutului pleaca. simple like this.

mie tocmai metaforele mi se

mie tocmai metaforele mi se par chinuite. in sensul ca pentru fiecare din ele as fi putut gasi ceva mai plastic, desi astae doar o optiune fara recompensa. de fapt vad on fel de chin in aceste asocieri metaforice, nu e ceva firesc si tocmai de-aia. cel putin asa imi pare la ora asta.

uite kiki,

uite kiki, vezi că se poate comenta cât de cât pe argument? Leo are treabă cu metaforele, tu poți avea cu epitetele, eu cu anacolutele și tot așa.
însă, eu abia acum citesc poemul. și îmi pare foarte fain. pentru că există o maturitate a semnificației figurilor de stil, a tropilor; cu titlul nu mă prea împac eu, însă acesta nu mă împiedică să apreciez conținutul. o poezie care nu zbiară la nimeni, nu strânge de gât, ci își prezintă frumos prezentul ideii. Virgil, merge și fără foto... zic și eu.

este adevarat,

este adevarat, probabil titlul nu este neaparat reusit si de aici porneste si implicata foto. am vrut sa fie o continuare a seriei "despre falsele principii ale mecanismelor iubirii" pe care am inceput-o mai demult. poate nu este. problema este insa ca toate textele din serie au foto. si am vrut sa fiu consecvent. poate nu am reusit sa fiu decit artificial. sau "chinuit", cum spune leonard. dar la urma urmei nu este iubirea cel mai chinuit lucru pe lume...?

Am trecut pe aici cand inca nu

Am trecut pe aici cand inca nu era nici un comentariu. Din pacate a trebuit sa inchid calculatorul inainte de a spune ca acest text m-a oprit si m-a incantat. Dureros si dulce...N-am simtit nici pe departe artificialul la care se face referire, pe nedrept, mai sus.