ferește-te de blestemul poetului

imaginea utilizatorului Sancho Panza
***

ferește-te de blestemul poetului
vlăguite în îmbrățișări de paianjeni vor rămâne nopțile tale
zilele – încătușate de adevăr
legate vor fi cununiile sorilor din duminici
cu șapte noduri cu șapte șoapte cu șapte năpârci

fără de trepte spre cer
desculțe trece-vor cuvintele tale
prin pulberi sticloase
umbra iți va rămâne agățată de ploi
câinele orb al timpului te va mesteca dulceag
și prelung
între colții săi
tociți de tăceri

arsă până în măduva zilei de-apoi
vin și îți spun
ferește-te de blestemul celui care hrană s-a dat.

Comentarii

Adriana, sper ca intr-un alt poem ne vei spune si CUM sa ne ferim de acest cumplit blestem. Deocamdata, am citit si am scuipat in san :-) Bobadil.

Andule, leaga-ti o cometa rosie de mana stanga (partea inimii) si saruta numai ulcioare neincepute. ajuta! :)

remarcate versurile: "legate vor fi cununiile luminilor din duminici cu șapte noduri cu șapte șoapte cu șapte anotimpuri fără de trepte spre cer" "până în măduva zilei de-apoi vin și îți spun ferește-te de blestemul celui care hrană s-a dat." fereste-te de cel care te-a zidit in el. un text cu trimiteri interesante la mituri croit pe masura timpurilor. aproape rotund.

E un text bun, cu miez, scris ingrijit si cu destula putere de sugestie, chiar alta in afara celei determinate de vocabularul magic. Eu as fi scris... cainii orbi ai timpului te vor mesteca... mie imi suna mai bine. Totusi destul de multe cuvinte/expresii care prin natura te trimit cu gandul la chestiuni consacrate... " blestemul poetului" parca ar fi un link spre blestemul pamantului, blestemul iubirii... cununiile legate ma fac sa ma gandesc la mama omida si neamul lor vrajitoresc cu rubrica permanenta in ziare... chiar si cainele asta orb al timpului suna a naibii de cunoscut... "maduva zilei" de asemenea. Sa nu ma intelegi gresit, nu vorbesc aici despre plagiat ci mai degraba de locuri comune. Scrii frumos dar fii mai pretentioasa cu tine.

Vladimir, dupa cum vezi, tu esti deranjat exact de versurile care-i placusera Marinei...:) asta este, suntem tributari propriului sistem de valori si unui cumul de experint, in receptare. Si e firesc sa fie asa. "Blestemul poetului " nu trimite in nici un caz spre Ion - ce sa fac daca ne-am nascut atat de tarziu?! toate cuvintele au fost scrise, de la Homer incoace, uzitate, stoarse de sensuri. daca le-am elimimina "cu lopata", ne-ar ramane doar sunetele onamatopeice, conjunctiile si prepozitiile. In schimb, cununiile legate, da! exact spre...mama Omida si consoartele ei fac trimitere! :))) ( te rog a nu o iei ad-literam...voiam sa spun ca duc spre magie, descantec, samd.) E interesanta sugestia ta- sa folosesc pluralul , "cainii orbi", zicerea ta suna mai bine, recunosc...numai ca eu ma gandisem la Cerber. Ramane sa hotarasc daca voi sacrifica fondul, de dragul formei. Multumesc pentru apreciere, e stimulanta. :) Adriana

Marina, multumesc mult pentru trecere si cuvinte. Adriana