a.m.

imaginea utilizatorului Trinity

dezlipeşte-ţi frunzele de pe nas, cască lung
unge-ţi încheieturile cu bale de melc
şi fă-mi un ceai cu lămîie si miere
întinde-mi turturele pe sîrmă şi lasă-le să-şi fîlfîie trilul degeaba
în ochiul meu trîntor, nemişcător

prosteşte-mă cu o veste bună , scurtă, neadevarată
cu o orhidee înflorită în şanţ, cu un val nespart de ţărm
încuie uşa şi-nghite cheia ca pe-o felie de măr
dă-te aproape, aici, pe pat, lîngă mine

aşază-mi un şal din caşmir pe umeri
o mînă de bărbat pe genunchi
şi citeşte-mi un articol banal din ziarul de ieri
lumea e un demon rătăcit prin coridoarele raiului
cîţi morti, atîţia vii, şi-o singura ramă
din care trebuie să zîmbim cu toţii

pune-mi un Bach
lasă-mi draperiile trase ca un capac de cosciug
nu-mi arăta ceasul cu limba, nu-mi scoate capul din căpiţa cu nori
şi nu mă întreba ce-am facut aseară

Comentarii

Înviorare

M-a înviorat :) Un titlu potrivit. Imagini care vin în avalanșă, dar fără a sufoca. Realismul induce empatia și confortul spiritual al lectorului. Mi-a plăcut așa cum îmi plac toate diminețile senine în care se împlinește un vis dorit :)
N-aș deconspira interlocutorul prin ultimele două versuri. Am încercat să citesc fără.
(ramă și coșciug - după DOOM 2)

curge

și bucură. echilbru între ton și mesaj. final cu suspensie, plăcut ca și...
desigur, titlul.
felicitări, mi-ai făcut ziua a.m. plăcută!

- şi şi -

Textul are, cu siguranţă, imagini bune, inedite, care se mai şi întâlnesc cu necesitatea discursivă, adică nu sunt doar un show de potenţă "compuneristica". Dar are şi rateuri evidente, rateuri care, spun eu, vin din supralicitarea descriptivă:

"şi lasă-le să-şi fîlfîie trilul degeaba/ în ochiul meu trîntor, nemişcător / cu un val nespart de ţărm/ nu-mi arăta ceasul cu limba, nu-mi scoate capul din căpiţa cu nori".

Personal, nu m-aş fi încumetat spre disonantul (via tematică) şi suspectul de aforism "lumea e un demon rătăcit prin coridoarele raiului".

doar asa, sa-ti amintesc ca

doar asa, sa-ti amintesc ca tot ce scrii imi place si e frumos! iar cel mai mult la acest text imi place nuanta de un subtil whatever alintat, ca raport al tau fata de text.

p.m.

sinteti un popor neasteptat :p...si ma bucura mult asta! va multumesc pt mesaje si aprecieri.

Adrian, acel "lumea e un demon rătăcit prin coridoarele raiului" are mai multe valente iar daca a fost interpretat ca aforism este probabil la fel de adevarat pe cit de neadevarat. cit despre imagini sa stii, le-am adaugat chiar inainte de a le posta...sa le scot? zici tu? Mie mi s-a parut ca ofera o oarecare ..logoree tipica diminetilor fara sens. Ceea ce spui tu pare logic si acum, ca se facu dupa-amiaza ...nu stiu cum e bine..damn!

Insa Mariana - o inviorare e buna, desi aceasta dimineata cu sau fara draperii trase aici a aratat la fel de gri. Sebi - titlul comului tau a prins esenta oarecum - textul a curs in fix 10 minute plus diacritice (juma de ora ).

iar Paul - you are such a tease! voi retine asta: "sa-ti amintesc ca tot ce scrii imi place si e frumos!"...but if I, by mistake, aim for perfection please, shoot me! :p

PS Adrian? Virgil? editors? nu stiu sa mi activez butonul de notificatie a comentariilor prin email. Can someone press it? eu nu stiu de care link la baza textului e vorba: I need a flow chart (and a brain scan :p)

PPS Kissinngtons to all!

Mi-a placut

Text care isi merita toate penitele mai putin finalul... poanta, ludicul chiar sunt ca o cadere din sens... fara sens.

late p.m. :p

Vladimir sint de acord...cred ca acel final mi a mentionat si mai sus de catre Mariana. Voi lasa acel ending ca un alternative ending (editor's cut!) doar pe blog...de kiki! :p

Sincerely,
C

frumoasa lady C.

"încuie uşa şi-nghite cheia ca pe-o felie de măr" mi se pare hilar si in acelasi timp o declaratie serioasa de dragoste, imi surade ideea asta de tortura poetica