antidedicaţie

imaginea utilizatorului Virgil

scris sub inspiraţia textului "dedicaţie -gând pentru poet" al cristinei ştefan

ca să critici versul unui poet trebuie să te dezveţi de citit
ca să-l înţelegi uită că el există
cînd poetul scrie nu curge nici magmă şi nu se răscoală planete
doar dramele cotidiene iau o pauză pentru dezmorţirea picioarelor
cînd poetul plînge este atît de ridicol
încît păcatele lumii se simt stînjenite
nu împuşcaţi poeţii
în fiecare oraş există un cimitir numit eternitatea
iar asta e suficient de poetic
fără poeţi ar fi fost chiar interesant
antichitatea ar fi inventat altceva
lăsaţi poeţii să scrie nu veţi vedea nimic spectaculos
dar vom avea mai puţine crize de personalitate
s-a sinucis un poet iar noaptea e încă tînără
citeşte versuri dar să nu dai vina pe nimeni
cînd intri în casa unui poet ai grijă ce atingi
majoritatea mobilei e amanetată
de cînd scriu s-a înnorat
am dat cu capul în uşa de sus a bufetului
dada e scris eminescu e cocoţat în tei nichita e beat
ieri poetul a uitat ce a scris mîine
dar acesta este doar un prolog

Comentarii

Cristina te joci cu focul.

Cristina te joci cu focul. De fapt nu ai "şters" doar acel text. Ai şters mult mai multe. Ai grijă că o astfel de practică implică de obicei pierderea calităţii de autor pe Hermeneia. Iar pierderea acestei calităţi poate implica, printre altele şi pierderea dreptului de a acorda peniţe. În orice caz, toate aceste lucruri se află cu siguranţă în spaţiul drepturilor tale.
În ce priveşte aprecierea încep să intru la bănuieli. Este a doua oară în spaţiu de o zi (sau două) cînd mi se spune că scriu genial. Noroc că nu sînt chiar atît de naiv ca să o şi cred. Dar încerc să mai scriu şi aşa din cînd în cînd. Mai ales cînd am inspiraţie...

Cristina în limba română

Cristina în limba română există ameninţare şi există avertizare (sau avertisment), şi, dacă mă gîndesc bine, există chiar atenţionare. Eu nu ameninţ niciodată. În ce priveşte cererea am să mă duc să o citesc.

Cristina,

Cristina, Hermeneia nu are o viziune new age și nu avut nici o părere cu privire la ce ai scris tu. Oricît ai încerca tu să vînturi calomnia asta. Stau și mă întreb dacă tu chiar simți așa o anumită satisfacție să te scufunzi în acest rol de drama queen. Mă întreb de unde îți vine ideea asta că un întreg website își pune mintea cu tine și a conceput o adevărată conspirație împotriva ta. Tu chiar nu îți dai seama că toate reacțiile astea emoționale sînt ridicole? Tu chiar nu citești ceea ce scrii? Îmi pari o persoană inteligentă. Chiar nu îți dai seama cînd gafezi? La urma urmei măsura supremă a inteligenței nici nu este capacitatea de a nu greși ci abilitatea de a realiza cînd o faci și a te corecta. Textul tău de ieri a fost ridicol. Putea să fie dedicat lui Păunescu sau unui chelner de la Capșa, tot ridicol era. Reacțiile nu au avut nici o legătură cu Păunescu și este absurd să insinuezi asta. Nici textul de mai sus nu a avut și nu are nici o legătură cu Păunescu. Așa cum scrie în subtitlu, a fost inspirat de textul tău. Să înțeleg că nu mai avem voie să parodizăm pe Hermeneia pentru că unele suflete au sensibilitatea dată la maxim? De aceea nici nu văd de ce menționezi decesul lui Păunescu aici. În orice caz ca om și ca scriitor sau activist ideologic are un trecut destul de controversat. Așa că nu te aștepta ca toată lumea să fie în delir cînd aude de el. Moartea unui om însă este un lucru trist.
În ce privește ștergerea contului pe Hermeneia am să îți răspund așa cum am promis prin email și vom discuta acolo. Nu înțeleg de ce simți nevoia asta de a face circ din orice.
Dar că tot ai pomenit de Păunescu și ai asociat acest text cu moartea lui, să știi că nu mă deranjează. Ci dimpotrivă, nu văd nimic în el de care să îmi fie jenă. Cred că se potrivește ocaziei. Vorba lui Pittiș, „sfîrșitul nu-i aici...”, acesta este doar un prolog.

"De mortuis nil nisi bene" -

"De mortuis nil nisi bene" - fiti decenti în fata mortii, domnilor! Aveti tot timpul din lume sa-l faceti cum vreti pe Paunescu, dar mai aveti rabdare macar cele trei zile pâna când va fi înmormântat. De-abia atunci veti constata ca el este mult mai viu decât multi dintre cei care doar vegeteaza acum. Cu cele bune.

Vio_B,

Vio_B, mă tem că începerea acestei hîrjoane și aducerea morții lui Păunescu în discuție au aparținut exclusiv Cristinei Ștefan. Deci te rog să folosești singularul.

Profetule,

Profetule, ma tem ca vrei sa-mi impui ceea ce ar trebui sa scriu eu într-un comentariu. Lucru care , evindent, nu tine de competenta ta, atâta timp cât ma mentin în limitele decentei ai într-un cadru civilizat.
Eu sunt un om liber si încercarile oricui de a ma încorseta, nu fac decât sa ma stimuleze în a face exact contrariul.
Cu cele bune.