despre închideri

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan

Motto: "Mă-nchid în mine
Și după mine nu las nici o punte"
Leonida Lari

tu ai prieteni cărți femei
te-ai rupt de toate
eu nu am nimic
numai poezia aceasta scrisă în fotoliul de scris poezii

mă gîndesc că e mai bine așa
singură în cerculețul meu strîmt
fără cuvinte multe
și încercări inutile de a mă desprinde de pămînt

aici o să rămîn și după

de la tine o să țin minte
că paserea nu are aripi
și o să mai țin minte îndemnul
acesta
paradoxal

zboară

Comentarii

ei da, iata o poezie simpla si penetranta, o poezie care nu se mai inchina cuvintelor, ci starii! am totusi niste obiectii - nu foarte importante, dar... -parca diminutivul "cerculet" nu s-ar impune - decat daca nu intentionai o ironie la adresa parafrazei, ceea ce l-ar justifica oarecum; - as fi lasat numai "și o să mai țin minte îndemnul / acesta / paradoxal" - fara adjectiv; - in prima strofa ai un subiect multiplu (prieteni, carti, femei) care, pare-mi-se, nu prea se acorda cu predicatul...mai corect spus, cu pronumele complement. (pe ELE, le), pentru ca prietenii sunt, totusi, de gen masculin. placut. felicitari. si..."paserea"?

am facut acum corect acordul in versul doi? am simplificat paradoxalul. paserea, da, asa scrie persoana careia i-am dedicat in tacere poezia. ma bucur ca ti-a placut. ma inspaiminta faptul ca aproape de ficare data cind scriu o poezie in conditiile pe care am scris o si pe aceasta, imi iese ceva bun, real ma inspaiminta. multumesc s p, adriana, multumesc. am profitat acum de intervalul de timp, cit inca consiliul editorial nu a luat nici o hotarire, ca sa ti rsp. si trebuia sa ti rsp ce i cu paserea.

Ecaterina, de ce nu "ai rupt totul" sau "te-ai rupt de toate"? asta ar impaca si femininul, si masculinul. Da, adevarul este inspaimantator, de obicei. scuze pentru truismul "cugetarii", dar asa este.

in "ai rupt totul" m-ar deranja alăturarea aceasta de sunete "pt_to", am ales cealaltă variantă. altceva vroiam sa spun acolo dar nu mai conteaza. nu stiu ce i acela truim, dar te scuz. nici asta nu cred ca conteaza. contează (evit verbul importă) faptul că am schimbat ceva, am schimbat ceva înspre bine, și cred că o să ne împăcăm din ce în ce ma bine. mulțumesc. și acestea fiind spuse, tac.