Hermeneia obituary

imaginea utilizatorului bobadil
sorry it's just from my memory

luminița suse
ionuț caragea
pal emilian
alina manole
corina papouis
nuța crăciun
naan lea
călin sămărghițan
vladimir negru
ioana barac-grigore
dd marin
laurențiu belizan
adina batâr
adrian graunfels
marlena braester
liviu-ioan mureșan
katya kelaro (sorry)
claudia radu
marga stoicovici
djamal mahmoud
mihai traistă
sorin coadă
quodatu
bianca goean
mădălina maroga
daniela luca
adrian munteanu
erika eugenia keller
sorin despoT
marina nicolaev
mircea florin sandru
vasile munteanu
dd marin
george asztalos
adriana lisandru
paul blaj
virgil titarenco
nuța crăciun
tudor cristea
dorin cozan
adrian aghiorghesei
mariana doina leonte
etc...
este vorba despre autori talentați care nu mai scriu nimic (sau mai nimic unii) pe site deci, să le fie țărâna ușoară!
În continuare citim din Ioan Barb

Experiment literar: 

Comentarii

nu prea înțeleg logica... dacă există

nu înțeleg. bănuiesc că oamenii scriu și fără să posteze aici. iar ideea de "obituary” mi se pare macabră. bănuiesc că nu a murit nimeni din listă. for goodness sake, de ce trebuie să existe atracția asta către dramatic și melodramatic?! poate ne spune Andu. sau poate ne spune Miorița lui. „Iar la cea măicuţă
Să nu spui, drăguţă, Că la nunta mea. A căzut o stea, ”....

Still Breathing

Bra', mă simt atât de flatată că m-ai inclus şi pe mine pe lista "autorilor talentaţi" încât nu pot să nu-ţi spun despre mine: află că sunt sănătoasă, chiar dacă, de la începutul acestui an, am trecut prin două pneumonii şi încă mai trec printr-un conflict armat cu autorităţile române pentru luarea cu japca a dreptului de proprietate, un conflict mai grav şi mişelesc decât în anii comunismului...
Încă respir, prin masca de oxigen a poeziei, citind versuri, ale tale şi ale celorlalţi autori îndrăgiţi. Nu pot vorbi, nu pot scrie. Un eu mic, claustrat între ziduri se loveşte de toţi pereţii, dar încă respir.
Mulţumesc!

eu

Eu măcar comentez :))

Prezent!

Nu comentez! Am, totuşi, o observaţie: dupa ce enumerăm persoane, nu punem etc.! Etc., adica "et caetera", înseamnă exact ceea ce înseamnă: "şi celelalte". După ce enumeram nume de persoane trebuie sa spunem "şi alţii". Mi se pare că Stefan Zweig a scris o carte intitulată "Şi alţii". Nu ETC! Am citit-o pe când eram elev de liceu...

sorry

nu am vrut să jignesc cu acel etc... poate că trebuia să mă opresc la înșiruirea de nume, care, sincer, mi-a luat ceva concentrare și pe care, din păcate, se pare că nimeni, din varii motive nu a apreciat-o... deci voi chiar știați că pe site au scris toți acești oameni?
atunci aveți o idee măcar vagă despre cât de talentați sunt acești oameni și cât avem cu toții de pierdut din cauză că aceștia nu mai publică pe site?
pentru că eu sincer, fac ceva (orice) pe bravadă!
pe mine mă interesează doar valoarea literară pe un site, iar dacă pentru că vreau neapărat să citesc literatură adevărată pe Hermeneia și o spun poate prea răspicat voi fi exclus pentru a n-șpe miia oare de pe aici... no problem brothers!
Re-citiți din Ioan Barb take it easy... ah, sorry... și din Virgil Titarenco dându-și cu părerea și din Alma dându-și cu părerea .. și din alții... dându-și cu părerea... și apoi re-citiți din Ioan Barb!

orice

efort se susţine cu oameni, orice treabă de calitate se susţine prin oameni de calitate, prin comunicare, prin întreţinere, menţinere, observare, acordare de gir, depăşire a situaţiilor critice etc.

admir intenţia ta, Andu. am recitit acest mai degrabă apel la prezenţă a poeţilor care cândva şi-au manifestat abilităţile literare pe acest site. deşi de curând aflată aici, cunosc vreo 80% dintre aceşti oameni talentaţi pentru că i-am citit şi îi citesc în continuare în alte spaţii virtuale. şi sunt, într-adevăr, demni nu de o listă de nume (vezi că pe dd marin l-ai semnalat de 2 ori), ci de aprecieri fără măsură.
felul în care ai pus tu problema este, însă, cam morbid.
gândeşte-te că înainte de a fi poet, inginer, frezor, profesor, economist etc., omul este om. el are o viaţă, o familie, un rost care să-i permită să trăiască. sau dacă nu le are, atunci se confruntă cu diverse probleme de ordin social, emoţional... poate că are alte priorităţi! oamenii ăştia nu au murit nici fizic, nici literar (asta este extensia fiinţei lor, refugiul, cuminecătura, zi-i cum vrei fiindcă poate fi numită în oriccare cel mai bun sens posibil!)
absenţa lor de aici poate avea o cauză alta decât una legată strict de site-ul în discuţie, dacă asta ai vrut să insinuezi.
în orice caz, cu sau fără aceşti oameni minunaţi pe care i-ai enumerat, site-ul, dacă doreşte asta, trebuie să meargă înainte cu aceia care sunt (şi nu mi se pare loial să declari nume în felul acela insidios), cu cei care vor mai veni. ar fi aiurea să credem că valorile literare (româneşti şi de pretutindeni) se opresc într-un punct.
eu aş face apel la mai multă implicare din partea tuturor. fiindcă este nespus de comod doar să postezi şi eventual, dacă s-ar putea, să fii şi cel mai comentat, adulat... (din start exclud persoana I şi a II-a singular).

deci, aprecieri ţie, Andu, cât şi celor care contribuie, într-un fel sau altul, la funcţionarea acestui site!

cât priveşte strict textul, el nu poate fi decât un experiment.

Familia Strigidae

Vrei tu musai Andule sa faci pe "cucuvaia" in migdal in loc sa pui mana pe sapun si pe stergar si sa speli de metafore trupurile poetilor pentru ca apoi sterse de orice influenta bacoviana sa se avante pe taramurile candva virgine ale hermenicii. Recunosc... am parasit temporar incinta dar dupa cum stii hermeneia rimeaza si cu aletheia si cu filofteia asa ca n-ai cum sa-i rezisti la nesfarsit.