fără un motiv anume

imaginea utilizatorului Virgil
I

am învățat să scriu de la alții
iar acum totul e doar o foaie albă
mai am cîteva clipe pînă la moarte
mă voi opri din pieptănat
voi liniști tremurul mîinilor
o dimineață nelegitimă
gust metalic
miros de iarbă
de fum
discret
parfum de femeie nesemnificativă
mă alungă
în căușul palmelor tale
doamne
ploile sînt covoare
țesute din toamne și nopți
adorm înfășurat în ele
ca un copil
fericit fără un motiv anume
poate cîntecul lor
coboară
în cel mai mare adînc
din mine

Comentarii

Mi-a placut dozajul acelor timpi ce preced anuntata moarte... verbele la viitor au un aer tragic in aceste circumstante... se intampla o rocada interesanta intre ceea ce era semnificativ in viata noastra si ceea ce pretuim in momente ca cele pe care vrei sa le sugerezi... daca ar mai conta probabil am fi in stare sa creionam o teorie a timpului de la dimensiunea sa de "numaratoare finala" pana la linistea mintii si eludarea categoriei in cauza. Sper sa nu te supere dar as fi spus in loc de "femeie nesemnificativă" - "femeie oarecare"... nesemnificativ mi se pare un termen sofisticat ce implica exact opusul a ceea ce vrei sa transmiti. As scrie... voi liniști tremurul mîinilor o dimineață nelegitimă cu gust metalic mirosul ierbii de fum discret ca un parfum de femeie nesemnificativă Parerea mea ca finalul pierde din acel tempo interior... cel putin partea cu "poate ropotul stropilor coboară în cel mai mare adînc din mine" cred ca merita reformulata sau retrasa.

Un poem adânc, parcă scris în miezul în care plouă noaptea dintre anotimpuri. Remarc ineditul imaginii: ploile sînt covoare țesute din toamne și nopți Spre final cred că ar mai fi de lucrat ("ropotul stropilor" spus în alt registru, mai subtil). Am regăsit aici atmosfera de liniște din poemele "Yerba mate".

mulțumesc pentru trecere și păreri am modificat cîte ceva am să mă mai gîndesc nu vreau, așa cum știți, să fiu prizonierul unui stil criticii abia așteaptă asta

E simplu să fii "prizonierul" unui anume stil, mai greu e să păstrezi o anume linie poetică a anumitor texte, un anume suflu specific doar ție ca autor. La acest lucru mă refeream în comentariul meu anterior.